Pascal pregunta als comuns per l'1-O: "Senyora Colau, on és? A la banda del PP?"

Puigdemont assegura que comprèn les pors que generen les amenaces del govern espanyol per la celebració del referèndum, però alerta que, si hi ha represàlies, afectaran a tothom

RedaccióActualitzat

El PDeCAT centra les mirades del referèndum en el compromís dels comuns amb l'1 d'octubre. En el consell nacional del primer aniversari del partit, la coordinadora general, Marta Pascal, ha interpel·lat directament Ada Colau per demanar quina posició prendran.

"Senyor Pablo Iglesias, a quina banda està vostè? A la del PP, que no deixa posar les urnes, o a la dels demòcrates de veritat? Senyora Colau, que ens dona lliçons cada dia, que va fer el que va fer, vostè on és? A la banda del PP o a la banda dels que tenim coratge per tirar endavant i posar les urnes?"

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, també ha retret als comuns que vagin d'antisistema i a l'hora de la veritat, diu, estiguin al costat de González, Aznar i Zapatero.

Compromesos malgrat una setmana complicada

Marta Pascal ha refermat el compromís del seu partit amb el referèndum després d'una setmana complicada, amb les divergències internes per la destitució de Jordi Baiget i amb les polèmiques paraules de la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, que va dir que el procés podia acabar en un cul-de-sac.

"Aquest partit està cent per cent compromès amb el procés polític que està vivint Catalunya. I està cent per cent compromès amb el lideratge de Puigdemont i dels consellers. I aquest és el partit d'en Jordi Baiget, i aquest és el partit del president Puigdemont."

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha dit que és lògic que hi hagi por davant de les amenaces del govern espanyol, però ha advertit que, si hi ha represàlies per part de l'Estat, afectaran a tothom.

"Hem d'estar disposats, més que mai, a ser la garantia del referèndum malgrat les amenaces, els obstacles i els derivats d'amenaces i obstacles que l'estat espanyol ens té preparats. Hem d'estar disposats a assumir serenament la responsabilitat que això comporta."

Un any de PDeCAT

Pel que fa a l'aniversari del PDeCAT, Pascal ha posat en valor l'esforç de reconversió de Convergència en l'actual partit per la necessitat que hi hagi a Catalunya una formació que actuï des de la centralitat política.

 

En el consell nacional del seu primer any, el PDeCAT tancarà la regulació interna i aprovarà el reglament de les primàries, que ha de servir per triar els candidats del partit tant per a unes properes eleccions al Parlament com per a les següents eleccions municipals, europees i, si s'escau, espanyoles.

D'altra banda, el consell nacional també debatrà la proposta de codi ètic del partit i votarà la tria de deu places de conseller nacional de cara al comitè nacional de la formació, que té 400 alcaldes i més de 4.000 regidors.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut