Marta Pascal, coordinadora general del PDeCAT, a "Els matins"
Marta Pascal, coordinadora general del PDeCAT, a "Els matins"
Sant Joan Despí

Pascal assegura que reeditar JxSí el 21D és només una opció

La coordinadora general del PDeCAT assegura que cal estar preparats "per no fer sempre el mateix" i que també es pot "anar separats o fer una llista encara més àmplia"

RedaccióActualitzat

En declaracions a "Els matins" de TV3, la coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, ha explicat que els partits sobiranistes pensen en diverses fórmules per presentar-se a les eleccions del 21D convocades pel president espanyol, Mariano Rajoy. Pascal ha apuntat que la seva formació no descarta cap opció, però que s'ha d'estar a punt per no seguir sempre la mateixa fórmula:

"Nosaltres hem d'estar preparats, per no fer sempre el mateix, i l'opció de de JxSí o d'una llista en aquest sentit és el que hem fet fins ara. No ho descarto del tot, però tampoc vull descartar l'opció d'anar separats o de fer una llista encara més àmplia."

Pascal, a més, s'ha referit a aquests comicis com un "plebiscit pel 155", pel qual "cal estar preparat per guanyar":

"El sr. Rajoy ens ha posat un plebiscit pel 155 i li direm rotundament i de forma molt contundent que no s'hi val, i que en nosaltres la desconnexió emocional amb Espanya ja s'ha produït i, per tant, seguirem endavant."

          
La dirigent del PDeCAT ha reiterat que el president Puigdemont seria el millor candidat, però ha recordat que ell mateix ha insistit sempre que no es volia tornar a presentar. Precisament aquest dimarts al matí, Santi Vila s'ha postulat com a candidat del partit el 21D.

Pascal també ha assegurat que no es renunciarà a la declaració d'independència ni als resultats de l'1-O.

ARXIVAT A:
Procés catalàIndependència
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut