Badalona

Partits d'esquerres busquen acords per prendre l'alcaldia de Badalona i Castelldefels al PP

Les esquerres estan disposades a portar a terme un projecte alternatiu que arrabassi l'alcaldia a Xavier García Albiol i Manuel Reyes

RedaccióActualitzat

El Partit Popular ha caigut en la representació municipal a Catalunya. Ha perdut un terç dels vots i passa a la cua als ajuntaments de les quatre capitals. A més, tot i que conserva la majoria a Badalona i Castelldefels, probablement en perdran l'alcaldia.

A Badalona, l'alcalde popular Xavier García Albiol ha guanyat les eleccions, però amb deu regidors no té prou majoria per formar govern i Guanyem Badalona en Comú, la segona força, ha anunciat que estan disposats a encapçalar un projecte alternatiu d'esquerres.

Albiol podria aconseguir l'alcaldia si Ferran Falcó, de Convergència i Unió, s'abstingués en la votació. Però tot apunta que Falcó anirà a l'oposició i el pacte d'esquerres permetrà a la candidata de Guanyem, Dolors Sabaté, accedir a l'alcaldia, amb 5 regidors. El PSC suma 4 regidors -cinc menys que en les anteriors eleccions-, Esquerra Republicana entra a l'ajuntament amb 3 regidors i Iniciativa per Catalunya perd un regidor i es queda amb dos.

CiU, per la seva banda, es manté al consistori badaloní amb dos regidors, la meitat dels que tenia, i, per primera vegada, amb un regidor, hi entra Ciutadans.

L'altra alcaldia emblemàtica dels populars, la de Castelldefels, no la tenen tampoc assegurada. El PP és la força més votada, però no va aconseguir la majoria absoluta en un consistori que ha quedat molt fragmentat. De fet, les formacions d'esquerres de Castelldefels volen negociar un acord per poder arrabassar l'alcaldia al popular Manuel Reyes.

Després del recompte, el PP va obtenir vuit regidors mentre que en van obtenir quatre les segones forces polítiques en nombre de vots, PSC i Movem, que està integrada per ICV, MES i Equo. El ple el completaran els tres regidors d'ERC i els dos de CiU, Ciutadans i Castelldefels Sí Pot.

La cap de llista del PSC, Maria Miranda, ja ha avançat que "hi ha un ampli ventall de possibilitats per poder fer una coalició d'esquerres i progressista". En aquest sentit, iniciaran contactes amb totes les formacions polítiques, excepte amb el PP.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut