Barcelona

Parla una víctima del tràfic de persones: "L'única esperança era que arribés un miracle"

Amb aquesta frase resumeix el pensament que tenia una esclava sexual que ha pogut sortir d'aquest món i que ha explicat el seu testimoni colpidor a TV3. Va venir enganyada per un anunci que li oferia feina en el sector turístic i es va trobar que li van retenir el passaport i la van obligar a prostituir-se. Molt poques dones s'atreveixen a denunciar-ho.

RedaccióActualitzat
"L'única esperança era esperar un miracle". Amb aquesta frase resumeix el pensament que tenia una esclava sexual que ha pogut sortir d'aquest món i que ha explicat el seu testimoni colpidor a TV3. Va venir enganyada per un anunci que li oferia feina en el sector turístic i es va trobar que li van retenir el passaport i la van obligar a prostituir-se. Molt poques dones s'atreveixen a denunciar-ho.

Amaga la seva identitat i ni tan sols vol que se sàpiga l'origen de la màfia que la va enganyar. "No em podia creure que m'estigués passant això a mi. En aquestes situacions comences a creure en Déu perquè és l'única esperança que tens. No coneixes ningú ni parles l'idioma, l'única esperança era que arribés un miracle", explica. I encara es fa creus del seu alliberament: "De vegades, quan penso que em podia haver quedat allà i que la meva vida ja està...", diu amb tristesa.

Un mes després, una investigació policial va permetre alliberar-la i va decidir denunciar els fets, un gest encara poc habitual. Des del desembre del 2010, el tràfic d'éssers humans està tipificat com a delicte. Des d'aleshores, hi ha hagut 20 actuacions policials a Barcelona, però només dues han acabat amb sentències condemnàtories, cinc a tot l'Estat. La principal dificultat és que la víctima desisteix per por
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut