París

París s'omple de rates per la crescuda del Sena

RedaccióActualitzat

Els últims dies, han proliferat les imatges de la ciutat de París plena de rates. És una de les conseqüències de la important crescuda del Sena, que va arribar al màxim a finals de gener.

Unes imatges que poden portar a conclusions enganyoses, perquè la població de rates no ha augmentat, més aviat al contrari, perquè les més febles no han sobreviscut a la inundació. El que passa és que s'han fet més visibles: la crescuda del Sena els ha inundat els caus i ara volten per la superfície buscant-ne de nous.

 

Les autoritats que controlen les plagues han de valorar els pros i els contres per decidir com han d'actuar. Es tracta de trobar la justa mesura. És el que explica Stephane Bras, portaveu de l'Associació Nacional de Control de Plagues:

"Les rates són molt útils a les aigües residuals. Són útils perquè mengen molts residus. I si no hi ha rates, podríem tenir altres problemes. Així doncs, l'organització nacional que represento d'experts i professionals, no vol l'erradicació de les rates, sinó el control de la població."

Les rates urbanes, d'activitat nocturna, passen la major part del temps als seus caus i només en surten per anar a buscar menjar. El problema és quan envaeixen altres territoris, més pròxims als habitants, perquè poden transmetre malalties com la leptospirosi, causada per un bacteri, a les persones.

Per tot plegat, l'Ajuntament de París ha fet un pla per controlar la població de rates i evitar que campin per la ciutat. Un pla que passa per evitar que surtin de les clavegueres i evitar que puguin accedir fàcilment a les deixalles.

 

 

Anar al contingut