París serà la seu de l'Autoritat Bancària Europea, que deixarà Londres a causa del Brexit (Reuters)
París serà la seu de l'Autoritat Bancària Europea, que deixarà Londres a causa del Brexit (Reuters)
Brussel·les

París serà la nova seu de l'Autoritat Bancària Europea

La capital francesa ha estat escollida per sorteig en l'última ronda, després d'haver quedat empatada amb Dublín

Actualitzat

París serà la nova seu de l'Autoritat Bancària Europea (EBA) quan abandoni Londres a causa del Brexit, segons ha decidit el Consell d'Afers Generals de la UE. La decisió s'ha pres en la mateixa reunió que s'ha escollit Amsterdam com a nova seu de l'Agència Europea de Medicaments. Igual que ha passat amb Amsterdam, la capital francesa ha estat escollida per sorteig en l'última ronda, després d'haver quedat empatada amb Dublín.

 

 

En segona ronda, Frankfurt ha quedat fora de la cursa, després d'obtenir només quatre punts davant els tretze de Dublín i els deu de París. La ciutat alemanya, seu del Banc Central Europeu, era la favorita de les apostes per acollir l'EBA.

L'Autoritat Bancària Europea, que compta amb 159 treballadors, s'encarrega de garantir un nivell efectiu i coherent de regulació i supervisió en el sector bancari europeu. Els seus objectius són mantenir l'estabilitat financera a la UE i vetllar per la integritat, l'eficiència i el correcte funcionament del sector bancari.

L'EBA serà la cinquena agència europea per a França, que ja compta amb l'Autoritat Europea de Valors i Mercats i l'Institut d'Estudis de Seguretat de la UE, tots dos a París, i també l'Oficina Comunitària de Varietats Vegetals, a Angers; i l'Agència Ferroviària de la UE, a Valenciennes.

Anar al contingut