Londres

París i Londres apel·len a Brussel·les per resoldre la crisi de Calais

El Regne Unit endureix la llei i estableix que els propietaris britànics que tinguin de llogater un immigrant sense dret a residència l'hauran d'expulsar de la casa

Actualitzat

Els governs de França i el Regne Unit uneixen esforços diplomàtics per demanar ara ajut a la Unió Europea per resoldre la pressió migratòria a Calais.

En una carta consensuada, el ministre d'Interior Francès, Bernard Cazeneuve, i la seva homòloga britànica, Theresa May, recorden ara als socis de la Unió que la crisi és global i que ells no la poden abordar sols. La missiva l'han publicat un diari francès i un de britànic.

En el text asseguren que "posar fi a aquesta situació és una prioritat absoluta" de París i de Londres, però que correspon a la Unio Europea i la comunitat internacional buscar-ne la solució, perquè som davant d'una "crisi migratòria mundial".

El fet paradoxal és que el Regne Unit, un dels països comunitaris exclosos de les quotes d'acollida d'immigrants, treballa ara conjuntament amb França, que és un dels estats que més peticionaris d'asil acull cada any.

Aquesta bona sintonia entre els governs d'Hollande i Cameron arriba al mateix moment que, a França, algunes veus s'alcen contra el govern britànic. És el cas de Xavier Bertrand, exministre d'ocupació i candidat a la presidència de la regió Nord-Pas-de-Calais-Picardie, que acusa la normativa laboral del Regne Unit d'atraure l'allau d'immigrants.

Bertrand, fins i tot, ha amenaçat de deixar passar tots els immigrants cap a Anglaterra.  

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut