Sant Carles / l'Ampolla

Paralitzen les extraccions de mol·lusc dels Alfacs per por de la marea roja

El Departament d'Agricultura ha decidit paralitzar les extraccions de mol·luscos de la badia dels Alfacs, en detectar el que es coneix com a maror roja. La mesura ja es va prendre la setmana passada a Sant Carles de la Ràpita i l'Ampolla. La maror roja és una concentració elevada de fitoplàncton, i algunes de les espècies que el componen poden produir biotoxines. En filtrar l'aigua per alimentar-se, el mol·lusc acumula aquestes biotoxines i consumir-lo pot ser perillós per a la salut.

Actualitzat
La setmana passada es va detectar una partida de mol·lusc sense identificar contaminada i, aleshores, com a precaució, es va paralitzar l'extracció a la badia de Sant Carles i a la de l'Ampolla. En aquesta última, ja s'ha reprès l'activitat després d'analitzar l'aigua i comprovar que no hi ha perill. Per la seva banda, els productors de mol·lusc del Delta asseguren que no hi ha maror roja i que no ha sortit mol·lusc contaminat al mercat. El Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, per la seva banda, prohibex l'extracció lliure de mol·lusc i assegura que amb els mecanismes de control establerts el que es troba al mercat no suposa cap risc per a la salut.
Anar al contingut