Paraigua a la mà

Les pluges arribaran a tots els racons del país i seran ben generoses en algunes comarques

Actualitzat

Dia gris i plujós. Les pluges arribaran a tots els racons del país. Però no us amoïneu: el temps millorarà divendres i serà ben estable i assolellat de cara al cap de setmana.

Arribarà el sistema frontal al Mediterrani i formarà una pertorbació entre el País Valencià i les Balears. L'aire fred a les capes altes de la troposfera més el flux de vent marítim provocaran un bombeig d'aire carregat d'humitat des del Mediterrani cap a l'interior del país.

Cel cobert durant tot el dia, amb pluges a qualsevol indret. Les pluges més abundoses cauran al matí, a les comarques de Lleida i Tarragona; cap al migdia, es traslladaran cap a les comarques de Barcelona i al Pirineu i a partir de la tarda descarregaran a les comarques de Girona. Serà al Pirineu on s'acumularan les quantitats d'aigua més grans per persistència i per intensitat de la pluja. La cota de neu baixarà dels 2.000 als 1.600 metres.

El Servei Meteorològic de Catalunya té activats els avisos per acumulació i per intensitat de pluja.

Descens tèrmic. Les temperatures matinals seran molt suaus. Pujaran a les comarques de Barcelona i Girona. Les glaçades i les temperatures sota zero quedaran restringides a cotes altes del Pirineu. La caiguda de les temperatures afectarà les màximes, sobretot a les comarques de l'interior i del Pirineu. Les temperatures més altes del dia no arribaran als 18 ºC.

I per als pròxims dies...

Val la pena aprofitar les pluges que tindrem dijous, perquè després tornarem a entrar en una nova i llarga tongada d'estabilitat, de dies sense pluja i de calorada preestival. Divendres el temps millorarà, i per al cap de setmana s'espera un temps assolellat i unes temperatures més altes.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut