El primer ministre de Grècia, Iorgos Papandreu, en una foto d'arxiu (Foto: Reuters)
El primer ministre de Grècia, Iorgos Papandreu, en una foto d'arxiu (Foto: Reuters)
Atenes

Papandreu presenta un nou programa d'austeritat per allunyar Grècia de la fallida

El primer ministre grec, Iorgos Papandreu, ha presentat aquest dilluns un nou programa d'austeritat per al país, que s'afegeix al pla de retallades de 76.000 milions que inclou una massiva privatització d'empreses públiques. Des d'Atenes i davant del Consell de Ministres, Papandreu ha manifestat que cal assumir aquestes "doloroses" decisions per allunyar el perill de fallida i ha demanat el màxim suport a tots els partits polítics.

Actualitzat
Entre les mesures que preveu el nou programa hi ha, per primera vegada, la possibilitat d'acomiadar funcionaris. També hi figuren retallades de sou al sector públic i la reducció del llindar salarial a partir del qual s'han de pagar impostos, que cau dels 12.000 als 6.000 euros anuals.

Tot plegat, mentre la Comissió Europea dubta que sigui viable el pla de privatitzacions massives que va anunciar Atenes la setmana passada. En aquest sentit, el comissari d'Economia, Olli Rehn, creu que el govern grec no ho podrà aconseguir perquè els actius afectats suposen més del 20% del seu PIB.

D'altra banda, Brussel·les ha donat llum verda per reestructurar el Banc Agrícola de Grècia, la cinquena entitat financera del país.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut