Atenes

Papadimos, l'artífex de l'ingrés de Grècia a la Unió

L'home que ha d'agafar les regnes de Grècia és un economista amb una llarga i prestigiosa trajectòria professional i acadèmica. Està considerat un dels artífexs de l'ingrés de Grècia a la Unió Econòmica i Monetària.

Actualitzat
Lukàs Papadimos va néixer el 1947, té 64 anys. Es va doctorar en economia a l'Institut d'Estudis Tecnològics de Massachusetts. Va exercir de professor d'economia a l'Universitat  Colúmbia, als Estats Units, i després a la d'Atenes. Més tard va ser economista en cap de la Reserva Federal de Boston i el 1985 es va incorporar, també com a economista en cap, al Banc Central grec.

Al cap de nou anys es va convertir en el seu governador. Papadimos va compaginar aquest càrrec amb diverses institucions relacionades amb la construcció monetària europea i va supervisar la transició de la moneda grega, el dracma, a l'euro.

La seva carrera va fer un gir l'any 2002, en ser nomenat vicepresident del Banc Central Europeu, càrrec que va ocupar fins a l'any passat, quan es va convertir en assessor extern del llavors primer ministre grec, Iorgos Papandreu.

Des de l'arribada al poder dels socialistes, Papadimos va sonar per al càrrec de ministre de Finances. Com a expert en economia amb una llarga carrera i experiència a Europa, semblava un fort candidat, però finalment Papandreu es va decantar per Evànguelos Venizelos.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut