El nou primer ministre italià, Paolo Gentiloni, amb l'exprimer ministre Matteo Renzi, a la dreta (Reuters)
El nou primer ministre italià, Paolo Gentiloni, amb l'exprimer ministre Matteo Renzi, a la dreta (Reuters)
Roma

Paolo Gentiloni ja és el nou primer ministre d'Itàlia en substitució de Matteo Renzi

Gentiloni, que manté la majoria de ministres, podria convocar eleccions a principis de l'any que ve i no es descarta que Renzi s'hi presenti

RedaccióActualitzat

Itàlia té nou govern. L'endemà de rebre l'encàrrec, el primer ministre, Paolo Gentiloni, ha presentat un executiu amb pocs canvis en relació amb el del seu predecessor, Matteo Renzi, que va dimitir per la seva derrota al referèndum.

Ara, són molt pocs els que diuen que el govern acabarà la legislatura el 2018. En principi, hauria de retocar la llei electoral per a la Cambra i fer-ne una altra homogènia pel Senat. I, això és el més important juntament amb les prioritats de Gentiloni de crear llocs de treball al sud i per a la classe mitjana empobrida per la crisi.

"Itàlia defensa a la Unió Europea una política migratòria comuna i una política econòmica finalment orientada al creixement. I aquest és el meu compromís personal, molt fort, per als pròxims mesos."

El nou govern no és "Renzi bis" però és pràcticament una fotocòpia de l'anterior. Dotze ministres repeteixen. Només hi ha cinc cares noves i dos ministres han canviat de lloc. Angelino Alfano substitueix el president Gentiloni a Exteriors i deixa la cartera d'Interior a Marco Minniti. I, a més, el nomenament de Maria Elena Boschi, la responsable del fracàs de la reforma constitucional, com a secretèria de la presidència que serà l'ombra de Renzi al costat de Gentiloni.

Aquest dimarts, vot de confiança per al govern de Gentiloni al Senat i dimecres, a la Cambra de Diputats.

 

 

 

 

 

 

Anar al contingut