Ciclisme

Paolo Bettini guanya la segona etapa de la Vuelta i Thor Hushovd és el nou líder

L'italià Paolo Bettini, del Quick Step, s'ha imposat en la segona etapa de la Vuelta a Espanya disputada entre Màlaga i Còrdova, de 176 quilòmetres de recorregut, en què el noruec Thor Hushovd s'ha vestit amb el mallot or de líder. El temps del guanyador ha estat de 4 hores, 19 minuts i 31 segons, el mateix que el de Hushovd i l'italià Paolini, segon i tercer respectivament. Les bonificacions han donat al noruec el liderat. Demà dilluns es disputa la tercera etapa de la Vuelta entre Còrdova i Almendralejo, la més llarga de la present edició amb 219 quilòmetres de recorregut.

Actualitzat

Còrdova ha acollit el primer esprint de la Vuelta i Paolo Bettini (Quick Step) ha estat capaç de superar dos dels grans favorits: Robbie McEwen (Davitamon), quart, i Thor Hushovd (Crédit Agricole), segon del dia i nou jersei or. Després de tres mesos d'inactivitat com a conseqüència d'una operació al genoll, Alessandro Petacchi (Milram) no ha estat en condicions d'aprofitar el treball dels seus companys i no ha pogut disputar l'arribada massiva.

Bettini s'ha dedicat a seguir la roda de l'australià McEwen i ha rematat el seu esprint a 67 quilòmetres per hora, per davant de Hushovd, l'home que ha buscat i ha aconseguit el liderat gràcies a les bonificacions intermèdies. Poc han pogut fer els esprínters espanyols, ja que ni Paco Ventoso (Saunier Duval) ni Iñaki Isasi (Euskaltel) han tingut opció a la victòria.

La Vuelta abandona Andalusia per visitar Extremadura amb la tercera etapa, entre Còrdova i Almendralejo, de 219 quilòmetres. L'etapa més llarga de l'edició del 2006 té un recorregut ondulat, amb dos ports de tercera categoria, els alts de Villaviciosa i de l'Aire. Per tant, nova jornada propícia per als esprínters.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut