Les Vegas

Pantalles corbes, televisors de gran format i cotxes que aparquen sols, tendències de la fira tecnològica CES

La fira CES de Las Vegas és l'aparador de les tendències del sector tecnològic. Superada la febre de les tauletes i "smartphones", el futur sembla que passarà per les pantalles corbes, els televisors de gran format, les aplicacions que permeten que el cotxe s'aparqui sol o el que s'ha batejat com "l'internet de les coses" o "smart home", que significa poder interactuar, a través del mòbil, amb els electrodomèstics i objectes que tenim a casa.

RedaccióActualitzat

Un any més, la fira CES de Las Vegas és l'aparador de les tendències del sector tecnològic. Superada la febre inicial de les tauletes i "smartphones", el futur sembla que passarà per les pantalles corbes, els televisors de gran format, les aplicacions que permeten que el cotxe s'aparqui sol o el que s'ha batejat com "l'internet de les coses" o "smart home", que significa poder interactuar, a través del mòbil, amb els electrodomèstics i objectes que tenim a casa.

Samsung i LG són dues de les marques que han presentat a la fira pantalles corbes i de gran format, 105 polzades. El rang de cobertura es pot modificar amb un comandament a distància, per adaptar-lo al gust del consumidor.

Les grans dimensions predominen al Consumer Eletronics Show, amb pantalles d'entre 50 i 80 polzades. El format que s'imposa és l'UHD, que afegeix "ultra" a l'Alta Definició que ja coneixem perquè en quatriplica la resolució. En canvi, cauen en desgràcia els televisors de plasma i les pantalles amb 3D.

La pantalla corba també arriba als mòbils, com el G-Flex d'LG, per ara disponible només a Hong Kong, Singapur i Corea del Sud. Els telèfons-rellotge, que ja s'han vist en fires com el congrés mundial de mòbils de Barcelona, són presents al CES. Alguns estan dissenyats especialment per a menors i gent gran i emeten una alerta quan la persona que el porta deixa una determinada àrea.

Una novetat que s'ha presentat a Las Vegas és el prototip de cotxe que s'aparca sol. El fabricant de components d'automòbil Valeo ha ensenyat el model de Range Rover que, seguint les indicacions que el conductor li ha donat des del mòbil, busca una plaça lliure i hi aparca suaument.

Segons l'empresa francesa, no cal que el garatge tingui cap equipament especial, sinó que el sistema funciona amb els ultrasons que ja fan servir els sensors d'aparcament disponibles al mercat, amb el detall que se n'han d'instal·lar més i afegir-hi càmeres per poder identificar una plaça reservada per a persones amb discapacitats o l'entrada del garatge.

Pel que fa a la interacció amb els aparells domèstics, al CES es pot veure un raspall de dents que, connectat al mòbil i equipat amb diverses eines, informa l'usuari de si s'ha rentat bé les dents o s'ha deixat alguna zona pendent. Altres aplicacions de reconeixement de veu permeten comprovar què ens queda a la nevera i quan caduca o bé si ja està a punt d'acabar la rentadora que hem posat o el rostit que tenim al forn.I un altre aparell, situat al costat del nadó que dorm, envia al mòbil dels pares informació sobre la temperatura de la criatura, la posició que té o la respiració.

VÍDEOS RELACIONATS
GALERIES RELACIONADES
Anar al contingut