Panrico fa marxa enrere i no acomiada els 38 treballadors que tenia previst fer fora avui
Un camió de Panrico a la planta de Santa Perpètua de Mogoda. (Foto: ACN)
Santa Perpètua de Mogoda

Panrico no acomiada els 38 treballadors de la planta de Santa Perpètua de Mogoda que tenia previst fer fora avui

La direcció decideix no fer fora aquests primers afectats per l'ERO abans de reunir-se amb el comitè d'empresa aquesta setmana

RedaccióActualitzat

Després de mesos de negociacions i tensió, aquest dilluns era el dia que la planta de Panrico de Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental) havia d'acomiadar els primers 38 treballadors per l'ERO del 2013, però no ho ha fet. La direcció ha fet marxa enrere i es tornarà a reunir aquesta setmana amb els sindicats per intentar arribar a un acord general.

El president del comitè d'empresa de la planta, Ginés Salmerón, ha explicat que, en tot cas, l'empresa s'ha compromès a no enviar les cartes d'acomiadament fins després de la reunió. En aquesta "nova oportunitat", segons l'han calificat les parts implicades, els treballadors esperen poder tancar un pacte global per reduir l'impacte de l'ERO i introduir canvis en l'Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTE). La Generalitat serà present a la reunió per actuar com a mediadora.

L'ERO de Panrico està avalat per l'Audiència Nacional i preveu l'acomiadament d'un màxim de 133 treballadors de la planta. Tot i així, des del comitè d'empresa han explicat que l'aplicació unilateral de l'Expedient de Regulació d'Ocupació per part de la companyia -decisió que es va prendre divendres passat- hauria tancat la possibilitat de noves negociacions. Per la seva part, Panrico es mostra partidària de reduir aquesta xifra d'acomiadats de manera substancial.

El conflicte de Panrico continua obert en les setmanes posteriors al fi de la vaga que els treballadors han mantingut durant 8 mesos i que va terminar el passat dia 13 de juny.

Anar al contingut