Santa Perpètua de Mogoda

Panrico adverteix als treballadors que "ningú és imprescindible"

Un terç dels treballadors ha demanat la convocatòria d'una assemblea urgent per decidir si es continua o no amb la protesta, segons informa l'empresa en un comunicat.

RedaccióActualitzat

Panrico ha enviat als treballadors un comunicat avisant-los que ningú és imprescindible. Després de les jornades de vaga que es van fer la setmana passada a la planta de Santa Perpètua de Mogoda, Panrico recorda als treballadors que les cinc fàbriques que té a la península, les dues de les Illes Canàries i les dues de Portugal garanteixen el mateniment de l'activitat i del subministrament de productes.

A més, assegura que un terç dels treballadors de Santa Perpètua ha demanat formalment al comitè de vaga que es faci una assemblea amb caràcter d'urgència per decidir si es continua amb la protesta. El comunicat afirma, textualment, que "ningú pot assumir que uns quants posin en risc el futur de la majoria".

En el mateix comunicat, l'empresa garanteix que "protegirà i garantirà" el dret al treball a tots els seus centres a aquells empleats "que vulguin exercir el dret a treballar i complir amb les seves obligacions". "Panrico compleix i continuarà complint tots els acords signats entre l'empresa i els representants legítims dels treballadors el dia 10 (d'octubre). Aquest acord té caràcter legal, legítim i vinculant, amb eficàcia per a tota la plantilla", insisteix.

En les últimes setmanes, Panrico ha sol·licitat preconcurs de creditors i ha plantejat als sindicats l'acomiadament de 1.914 treballadors, gairebé la meitat de la plantilla, en totes les plantes que té a Espanya, i una reducció del sou de la resta de treballadors de fins al 45%.

L'empresa, que fabrica entre altres productes els populars Donuts, Bollycao i Donettes, ha suspès a més el pagament de la nòmina als seus prop de 4.000 treballadors per poder afrontar el pagament als seus proveïdors, cosa que ha provocat la vaga a la planta de Santa Perpètua, on aquesta setmana s'han viscut moments de tensió entre treballadors concentrats a les portes de la factoria i els Mossos d'Esquadra.

Anar al contingut