Leo Messi, en un entrenament amb la selecció argentina (EFE)

Panamà investiga Messi per "operacions sospitoses" amb Mossack Fonseca

Una societat fundada el 2013 continuaria activa, però els Messi neguen que tingui activitat

RedaccióActualitzat

Leo Messi i el seu pare, Jorge Horacio Messi Pérez, tindrien encara activa una societat creada a Panamà pel despatx Mossack Fonseca, el dels anomenats "papers de Panamà".

Ho assegura el digital El Confidencial, que ha començat la divulgació d'una segona remesa d'aquesta filtració periodística. En la primera ja es va revelar la relació de Messi amb aquest despatx.

"Operacions sospitoses"

Segons aquesta informació, les autoritats panamenyes estan investigant la societat Mega Star, propietat de Messi i el seu pare, per "operacions sospitoses".

Aquesta informació assegura que, just l'endemà de la primera denúncia de la fiscalia contra els Messi per frau fiscal, el 2013, pare i fill haurien creat aquesta empresa a Panamà, a través de Mossack Fonseca.

Notícia relacionada - març 2018: Tanca el bufet d'advocats dels papers de Panamà per falta de clients

Investigació activada per Mossack Fonseca

Mega Star estaria activa encara ara, juny del 2018. La investigació a Panamà s'hauria activat quan els responsables de Mossack Fonseca haurien avisat les autoritats competents.

Els despatxos com Mossack Fonseca tenen l'obligació de fer-ho quan detectin que aquests tipus de societats es poden estar fent servir com a pantalla per moviments de diners delictius.

Sembla que, per intentar salvar el despatx, ho van començar a fer un cop es va esbombar la primera remesa de la filtració, ara fa 2 anys.

Notícia relacionada: Els gràfics dels papers de Panamà

Més empreses dels Messi

La informació d'El Confidencial assegura que els Messi tenien unes quantes empreses amb les quals haurien continuat evadint impostos després del 2009, és a dir, després dels exercicis que van comportar la condemna del jugador a 21 mesos de presó per frau fiscal.

Aquestes empreses, amb noms com Tubal Soccer, Sidefloor, yForsyl o Sport Enterprises, serien una autèntica xarxa que passa per Belice, l'Uruguai, Suïssa i el Regne Unit, i haurien tingut activitat entre el 2010 i el 2013.

Segons aquesta informació, moltes d'aquestes empreses continuen actives, però els advocats de Messi, contactats per El Confidencial, han assegurat que no s'han fet servir, i que des del 2010 han pagat tots els impostos que els tocava.

Notícia relacionada - Jorge Messi: "Leo no té res a veure amb els problemes amb Hisenda, és cosa meva"

ARXIVAT A:
Frau fiscal
Anar al contingut