L'administrador de l'Autoritat del Canal de Panamà, Jorge Quijano, després de la primera reunió amb Sacyr. (Foto: EFE)
L'administrador de l'Autoritat del Canal de Panamà, Jorge Quijano, després de la primera reunió amb Sacyr. (Foto: EFE)
Panamà

Panamà i Sacyr mouen fitxa per desencallar el conflicte sobre les obres del canal

El primer de fer-ho ha estat l'autoritat del canal, que s'ha ofert a aportar 134 milions d'euros a canvi que Sacyr i la resta de contractistes que formen el consorci constructor aportin 73 milions i renunciïn a la paralització de l'obra. Sacyr hi ha respost amb una contraoferta en què accepta la seva part, però exigeix que l'autoritat del canal millori la seva oferta de 134 a 293 milions d'euros.

RedaccióActualitzat
Ja han començat les negociacions per desencallar el conflicte obert entre l'administració del canal de Panamà i el consorci liderat per Sacyr, que s'encarrega de les obres d'ampliació. El primer de moure fitxa ha estat l'autoritat del canal, que s'ha ofert a aportar 134 milions d'euros a canvi que Sacyr i la resta de contractistes que formen el consorci constructor aportin 73 milions i renunciïn a la paralització de l'obra.

Sacyr hi ha respost amb una contraoferta en què accepta la seva part -aportar 73 milions d'euros-, però exigeix que l'autoritat del canal millori la seva oferta de 134 a 293 milions d'euros.

Tot i que encara no hi ha acord, de la crispació inicial s'ha passat al diàleg, després que Sacyr va amenaçar d'aturar les feines si no es cobrien els imprevistos que havien sorgit; uns imprevistos que la constructora xifra en 1.200 milions d'euros i que atribueix a un mal informe geològic.

El que sí que s'ha acordat, amb la mediació de la ministra de Foment espanyola, Ana Pastor, és resoldre les reclamacions seguint les instàncies d'arbitratge que marca el contracte.
Anar al contingut