Madrid

"Palmera" i "No em piquis l'ullet, imbècil": insults entre Rufián i una diputada del PP

La diputada Beatriz Escudero marxa de la comissió on Cascos ha dit que a Catalunya hi ha "apartheid" ideològic i Rufián hi ha afegit que li faltava la "bandera del pollastre"

Actualitzat

Sessió moguda al Congrés, on aquest dimarts al matí compareixia en comissió l'exministre d'Aznar Francisco Álvarez-Cascos pel possible finançament irregular del PP. La vicepresidenta de la comissió, la diputada popular Beatriz Escudero, ha acabat marxant enfadada amb el diputat d'Esquerra Gabriel Rufián perquè li ha dit que actuava de "palmera" de Cascos i li ha picat l'ullet. Ella ha saltat dient: "No em piquis l'ullet, imbècil."

Tot ha començat quan Cascos ha denunciat que a Catalunya hi ha un "sistema d'apartheid" ideològic.

 

 

Durant la comissió, en el torn de preguntes d'ERC, el diputat Gabriel Rufián ha preguntat a l'exministre Francisco Álvarez-Cascos si havia llegit la sentència de la Gürtel. Cascos ha respost que hi ha coses que el preocupen més, com que a Catalunya hi ha un sistema d'"apartheid" que vulnera la declaració dels Drets Humans perquè es discrimina la meitat dels catalans per raó ideològica. Rufián ha respost: "Li falta la bandera amb el pollastre, Sr. Cascos."

 

A partir d'aquí s'ha embolicat la troca i s'han entrecreuat intervencions de Cascos, Rufián i de la diputada popular Beatriz Escudero. El president de la comissió, Pedro Quevedo, de Nova Canàries, ha demanat que els interlocutors se cenyissin a l'objecte de la comissió: "No ho convertirem en un debat de si a Catalunya hi ha una situació d'apartheid o no." I Beatriz Escudero ha demanat la paraula.

Beatriz Escudero: "Sr. president, el diputat d' Esquerra ha parlat de la bandera d'Espanya, de 'la bandera del pollastre', la bandera amb un pollastre."

Rufián: "No sap quina és?"

Pedro Quevedo: "No, segur que aquest debat no l'obrirem aquí, ara."

B. E.: "Està insultant la bandera dels espanyols, li demano una rectificació."

G. R.: "He de tenir respecte a la bandera del pollastre? Li demano que es 'talli' una mica."

P. Q.: "Sr. Rufián, no li permetré aquest embolic permanent. No l'hi permetré perquè ja tenim un debat a tres. Com que no ens interessa un espectacle, que ja en tenim prou, els prego que s'atenguin a la qüestió."

 

Rufián, en reprendre les preguntes a Cascos, ha promès centrar-se, "i també ho prometo a la seva 'palmera' del costat", ha afegit. Això ha fet saltar la diputada Beatriz Escudero.

B. E.: "Sr. president, no toler... M'acaba de dir 'palmera'! Demano empara a la mesa! Ja està bé."

P. Q.:"Li demano un favor, no intervingu..."

B. E. a Rufián: "No em piquis l'ullet, imbècil!"

P. Q.: "A veure, un moment..."

B. E. a un altra membre de la mesa: "Si ell em pot dir a mi 'palmera', jo li puc dir 'imbècil'."

B. E. a Rufián i a una altra diputada: "I va i em pica l'ullet. Ja està bé. On estan les actituds sexistes i el suport de les dones a altres dones? Quan és del PP, no. Ja està bé, Sr. president."

Diputada al·ludida: "Demano la paraula, i no li permeto que em posi a mi en cap discussió..."

P. Q.: "Vinga, vinga, Sra. vicepresidenta... vostè hauria d'ajudar una mica."

B. E.: "Si aquesta presidència no em dona empara, abandono aquesta vicepresidència ara mateix."

 

Dit això, la diputada ha marxat de la sala.

 

Moment de tensió en una comissió en què Cascos ha dit que no en sap res, de cap "caixa B" del PP.

"Mai he tingut constància d'una comptabilitat paral·lela ni d'un finançament irregular del Partit Popular."

 

 

Cascos ha qualificat d'inversemblant que com a ministre de Foment hagués pogut donar adjudicacions d'obres a canvi de comissions. L'exministre ha qüestionat la utilitat d'aquesta comissió.

ARXIVAT A:
PPCorrupcióERC
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut