Els veïns de Palma fan una campnaya contra el pisos turístics
Els veïns de Palma fan una campnaya contra el pisos turístics

Palma serà la primera ciutat que prohibirà el lloguer de pisos turístics

Només permetrà el lloguer de vacances en cases unifamiliars o xalets

Actualitzat

L'Ajuntament de Palma fa una proposta de zonificació que prohibeix el lloguer turístic en edificis de pisos a tota la ciutat. Dijous, el ple en farà l'aprovació inicial i al juliol entrarà en vigor.

Per José Hila, tinent d'alcalde d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma, és una mesura per protegir els residents.

"El criteri més important per a nosaltres ha estat prioritzar el lloguer per a residents i per a treballadors i treballadores a la ciutat."

Per l'alcalde, Antoni Noguera, l'exemple de Palma podrà ser seguit per altres municipis que pateixen el mateix problema:

"Marcarà tendència a l'hora d'entendre la ciutat habitable."

Les associacions de veïns denuncien des de fa temps les molèsties que provoquen els turistes que s'allotgen en pisos. El nombre de denúncies ha passat de 42 el 2014 a 192 el 2017. I l'oferta de pisos no reglats va augmentar un 50%, només entre el 2015 i el 2016.

També argumenten que la meitat dels lloguers de vacances s'ofereixen per períodes d'entre 7 i 9 mesos, i això impossibilita que es pugui llogar per a residents.

 

Oposició a la proposta

El grup municipal de Ciutadans ja ha anunciat la seva oposició. Considera que no soluciona el problema de la vivenda, que deixarà molta gent sense ingressos i que afectarà, fins i tot, els petits comerços. Asseguren que la solució passa per la construcció d'habitatge social.

La Federació de Petita i Mitjana Empresa de Mallorca també ha mostrat la seva preocupació. Segons el seu president, Jordi Mora, no hi ha hagut cap mena de diàleg per avaluar quin pot ser l'impacte d'aquesta mesura.

A més, queda la incògnita sobre què passarà a partir del juliol amb els compromisos firmats amb les grans plataformes comercials.

 

ARXIVAT A:
HabitatgeTurisme
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut