Pilones a Lloret de Mar
Pilones a Lloret de Mar

Diverses poblacions de Catalunya reforcen la seguretat a les zones més concorregudes

Han instal·lat barreres de formigó i jardineres en alguns dels punts més visitats

RedaccióActualitzat

La  ciutat de Barcelona no instal·larà, de moment, més pilones de formigó a la ciutat, a l'espera del que decideixi la junta local de seguretat, convocada per a dimecres.

Aquest organisme es reuneix de manera habitual i decideix, de manera conjunta, les mesures a prendre. Hi són el Ministeri i el Departament d'Interior, l'Ajuntament de Barcelona, la Guàrdia Urbana i Protecció Civil.

Fins ara, s'havia decidit prendre aquestes mesures de contenció especialment en grans esdeveniments, amb grans aglomeracions de gent, com per cap d'any o per les festes de la Mercè a l'avinguda Maria Cristina, en grans concerts o a la Fira de Santa Llúcia.

També a la cavalcada de Reis hi va haver mesures excepcionals, com barrar el pas a camions d'alt tonatge, que eren els vehicles que es consideraven més perillosos després dels atemptats de Niça.

Tant del Departament d'Interior com l'Ajuntament coincideixen que les barreres no són una solució que es pugui generalitzar.

Diverses ciutats de Catalunya es protegeixen

Moltes ciutats de Catalunya s'han llevat aquest dissabte amb noves tanques de formigó al carrer. Entre elles, ciutats amb grans aglomeracions turístiques, com Lloret, que ha posat tanques de formigó a la plaça de la vila i als carrers de vianants del centre urbà. També es mantenen alçats moltes pilones automàtiques, i alguns carrers estan restringits als vehicles de quatre rodes.

Calella de Mar, Calafell i Reus, entre d'altres, també han decidit reforçar les seves mesures de seguretat. La ciutat de Lleida ha posat aquest matí noves jardineres al voltant de tot l'eix comercial. Es preveu, a la llarga, substituir-les per pilons automàtics per facilitar la càrrega i descàrrega a les botigues.

Barreres de formigó a Palma

L'Ajuntament de Palma ha instal·lat barreres de formigó i jardineres en alguns dels punts més concorreguts de la ciutat per reforçar la seguretat després dels atemptats a Catalunya.

Segons ha explicat el consistori en una nota de premsa, aquest divendres s'han instal·lat barreres de formigó "New Jersey" a la plaça de la Porta Pintada i jardineres a la plaça d'Espanya i al carrer Sant Miquel. També s'han mogut les jardineres al passeig del Born.

 

En el seu compte de Facebook, la Policia Local de Palma ha explicat que s'han instal·lat aquests elements en funció del risc d'amenaça i especialment a les zones de gran afluència.

 


Aquestes mesures s'han adoptat a instàncies del Ministeri d'Interior. En els últims mesos ja s'havien col·locat barreres i obstacles d'aquest tipus en determinats actes multitudinaris, com la nit de cap d'any, la cavalcada de Reis, la Setmana Santa o alguns concerts.

A més, fa aproximadament un mes, es va invertir el sentit de circulació del tram del carrer Pare Bartomeu Salvà entre el carrer Canyes i el carrer Fra Joan Llabrés.

Madrid es blinda contra els atemptats jihadistes

L'Ajuntament de Madrid també ha col·locat testos i pilones en carrers cèntrics de la capital espanyola. Una mesura de seguretat que ja s'ha pres en altres ocasions quan la ciutat ha acollit esdeveniments multitudinaris.

Fonts municipals han confirmat la col·locació d'aquests elements des d'ahir nit en diversos carrers de Madrid que per motius de seguretat no s'han volgut concretar.

Alguns estan situats a les vies comercials més populars de la capital, com el cèntric carrer de Preciados.

El Ministeri d'Interior, que coordina els dispositius de seguretat en matèria de terrorisme, va donar ahir a la nit l'ordre a l'Ajuntament de limitar la circulació de vehicles en determinades zones especialment transitades de la ciutat.

Blocs de formigó i jardineres a Màlaga

Mario Cortés, regidor de Seguretat de Màlaga, va llançar un missatge de tranquil·litat després de l'atemptat de Barcelona en assegurar que "la ciutat està blindada des de l'inici la Fira de Màlaga".

Blocs de formigó, jardineres bloquegen els accessos dels vehicles a les zones on els malaguenys van de la festa.

Unes 200.000 persones surten cada dia al carrer a divertir-se. Per això a més dels obstacles físics hi ha policies armats que es passegen per controlar la ciutat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut