Palamós

Palamós neteja a contrarellotge 35 tones de biomassa escampades pel temporal

RedaccióActualitzat

A Palamós treballen des d'ahir per netejar les 35 tones de biomassa forestal que va inundar el mar i la platja a causa del temporal de vent i onatge. Mai no havia passat una cosa semblant.

La neteja, aturada només a la nit, va començar per terra, i, des d'aquest migdia, també s'ha pogut començar a retirar la biomassa que sura damunt l'aigua de la badia i el port. Es fa amb una embarcació especialitzada, de tipus pelicà, que s'ha traslladat fins a Palamós per carretera. 

 

Tot va començar quan quatre contenidors buits, dels que s'utilitzen per contenir la biomassa dipositada al moll comercial, es van moure, a causa del temporal, i van caure a l'aigua.

Despareguda la barrera protectora, la biomassa, molt lleugera, va escampar-se per la superfícide del mar i de la platja. Tot va quedar cobert d'aquest material, que estava a punt de ser embarcat cap a Itàlia.

 

Dos dels contenidors els han localitzat molt a prop del moll, a cent metres de fondària. Està previst que un equip de submarinistes els puguin treure a la superfície amb l'ajut de globus. 

Els altres dos creuen saber on són, però encara els busquen. De tota manera, a causa de la fondària de la zona, es considera que no representen cap perill per a la navegació.

Si el temps permet posar-se a treballar amb el vaixell de neteja avui mateix, es calcula que en dos dies tota la biomassa de la superfície estarà recollida

 

Des de Ports de la Generalitat ja s'ha aclarit que la biomassa forestal no és contaminant, però els pescadors artesanals estan preocupats per les restes que en puguin quedar al fons marí. Temen que puguin fer-los malbé les xarxes o que obturi els motors, que agafen aigua del mar per refrigerar-se. 

Els costos de l'operació seran assumits per les empreses consignatàries de la mercaderia. 

ARXIVAT A:
Medi ambient
Anar al contingut