Londres

Paguen un milió d'euros pel violí del director de l'orquestra del "Titanic"

Les notes d'aquest violí, que va pertànyer a Wallece Hartley, director de l'orquestra del transatlàntic, van sonar fins a l'últim moment per intentar tranquil·litzar els passatgers.

RedaccióActualitzat

El violí que va sonar durant l'enfonsament del Titanic ha estat venut per 900.000 lliures -al voltant d'un milió d'euros- en una subhasta celebrada per la casa Henry Aldridge, l'empresa britànica que, des que el van trobar l'any 2006, s'ha dedicat a estudiar-lo per demostrar-ne l'autenticitat.

Les notes d'aquest violí, que va pertànyer a Wallece Hartley, director de l'orquestra del transatlàntic, van sonar fins a l'últim moment per intentar tranquil·litzar els passatgers. Aquest fet el dota d'un gran valor històric i humà.

Una inscripció al violí revela que es tracta d'un regal de compromís nupcial de Maria Robinson, la promesa de Hartley. Estava previst que es casessin a la tornada. Potser per això, el músic no es va voler separar del violí i diuen que aquest va aparèixer lligat al seu cos una setmana després del naufragi.

Malgrat alguns desperfectes causats per la humitat, el violí està en perfecte estat. Malgrat això, la xifra que ha acabat assolint ha sorprès tothom. I és que l'empresa de subhastes esperava aconseguir no més de 350.000 euros. És, a més, un preu rècord mundial per a un article subhastat de les peces rescatades de l'enfonsament del "Titanic".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut