Palau-sator

Pagesos i alcaldes protesten contra l'avantprojecte del Parc Natural del Montgrí, les illes Medes i el Baix Ter

Cap a 200 arrossaires, pagesos, propietaris agrícoles i alcaldes del Baix Ter s'han concentrat aquest dissabte a Fontanilles per protestar contra l'avantprojecte del Parc Natural del Montgrí, les illes Medes i el Baix Ter que impulsa la Generalitat. Es queixen dels límits i els termes. S'oposen al fet que la zona protegida inclogui terrenys amb un gran valor agrícola i també la platja de Pals, un punt important per a l'activitat turística. La Generalitat no es planteja de moment fer marxa enrere.

Actualitzat
La protesta ha suposat el repartiment de pamflets, saquets d'arròs i pomes a les rotondes de Pals i Torroella de Montgrí, a la C-31.

Unió de Pagesos creu que a aquests terrenys no només se'ls ha de protegir des d'un punt de vista mediambiental sinó també per la seva funció productiva, ja que hi ha molts arrossars i conreus afectats. Els productors es queixen que no hi ha, diuen, cap dotació d'aigua garantida ni plans de neteja.

De la seva banda, l'alcalde de Pals, Joan Silvestre, reivindica que s'exclogui de l'avantprojecte la platja de Pals per tal de no perjudicar el sector turístic. 

L'oposició al projecte s'ha plasmat també en les més de 1.600 al·legacions que han presentat els ajuntaments de Pals, Palau-sator, Fontanilles, Bellcaire d'Empordà i les diverses entitats agrícoles i turístiques de la zona. Amb tot, la Generalitat no es planteja fer marxa enrere. Diuen que aquesta protecció donarà facilitats als propietaris per a futures ajudes agroalimentàries.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut