Sant Feliu de Llobregat

Pagesos del Baix Llobregat fan patrulles nocturnes per evitar robatoris en les seves terres

Pagesos de dia i vigilants de nit. És la doble feina que fan una trentena d'agricultors del Parc Agrari del Baix Llobregat. Cansats de ser víctimes de robatoris constants, han iniciat torns nocturns per patrullar per les seves terres. Els pagesos que s'han organitzat per evitar que els prenguin la collita i tot tipus d'eines i material, des del gasoil per a les màquines fins a instal·lacions de reg. Per parelles, recorren els horts amb l'objectiu de donar la veu d'alerta en cas de veure alguna cosa sospitosa. Els Mossos d'Esquadra investiguen els robatoris però diuen que no donen a l'abast.

RedaccióActualitzat
Les patrulles nocturnes de pagesos s'estenen per la geografia catalana. Van començar a les comarques lleidatanes com una manera de dissuadir els lladres que busquen rapinyar menjar i material. Ara, els agricultors vigilants ja han arribat a l'àrea metropolitana de Barcelona.

Una trentena de pagesos del Parc Agrari del Baix Llobregat s'han organitzat en torns per patrullar les seves terres. Diuen que són objecte de robatoris constants, que els Mossos d'Esquadra estan desbordats i que les pèrdues són insostenibles.

No hi ha cap pagès del Parc que se n'hagi salvat. I és que ni sistemes d'alarma ni panys per tancar les naus no frenen els lladres. Els Mossos han començat a investigar, però els diuen que no donen l'abast, i la vigilància privada que comparteix tot el Parc Agrari resulta insuficient.

Per parelles, els agricultors recorren els horts amb l'objectiu de donar la veu d'alerta en cas de veure alguna cosa sospitosa. Són conscients de les seves limitacions i dels perills que corren en cas de trobar els lladres, però hi ha en joc, diuen, la seva supervivència econòmica.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut