Membres d'Asaja han repartit més de tres tones de síndries, nectarines i pomes a Barcelona. (Foto: ACN)
Membres d'Asaja han repartit més de tres tones de síndries, nectarines i pomes a Barcelona. (Foto: ACN)
Barcelona

Pagesos catalans reparteixen fruita davant el consolat francès en protesta pel boicot als agricultors

Pagesos de Tarragona i Lleida, socis de l'Associació Agrària de Joves Agricultors (Asaja), han repartit aquest divendres tres tones i mitja de fruita davant del consolat de França a Barcelona, en protesta pels recents atacs de pagesos francesos a camions amb productes agrícoles espanyols. Els pagesos d'Asaja, que amenacen de tallar el trànsit de l'AP-7 en l'operació tornada del 30 d'agost si es repeteixen els atacs contra la fruita espanyola, s'han reunit amb la cònsol general adjunta de França a Barcelona, Isabelle Marques-Gross.

Actualitzat
Els dirigents del sindicat agrari han lliurat a la cònsol una carta amb què denuncien la passivitat de les autoritats de França davant dels actes violents protagonitzats per pagesos francesos contra camions que transporten fruita i hortalisses procedents de l'Estat perquè consideren que l'agricultura espanyola suposa una competència deslleial.

Però els dirigents de l'Asaja a Catalunya ho neguen. Insisteixen en el fet que els seus productes s'obren mercat a Europa perquè són "de més qualitat", per la qual cosa, segons el seu parer, l'actitud dels pagesos gals obeeix només a l'"enveja".

El coordinador de l'associació, Albert Castelló, ha explicat que la cònsol s'ha compromès a transmetre a l'ambaixada del país a l'Estat totes les reivindicacions dels pagesos catalans i ha admès que els pagesos dels dos països són víctimes igual de la caiguda de preus en el sector.

La "indiferència" del govern espanyol

A més, el president d'Asaja a Lleida, Pere Roqué, ha demanat "educació" als pagesos francesos alhora que ha denunciat la indiferència del govern espanyol davant els atacs, la qual cosa, segons la seva opinió, contrasta amb la tancada defensa que l'executiu francès fa dels seus pagesos.

Darrere d'una pancarta amb el lema "Stop a l'especulació. Llei de comerç per uns preus justos", una vintena de socis d'Asaja s'han plantat davant les portes del consolat de França, a la ronda Universitat de Barcelona, i han llançat síndries, nectarines i pomes a la vorera. Turistes i altres vianants han agraït la protesta, que els ha permès carregar el cistell.
Anar al contingut