Girona

Pagans proposa aparcar les discrepàncies i discutir el programa de govern per avançar en les negociacions

L'alcaldessa en funcions de Girona, Anna Pagans, ha proposat aparcar les discrepàncies que posen en perill la reedició del tripartit a la ciutat i "discutir" el programa de govern per poder avançar. Després d'admetre "discrepàncies importants" amb ICV i ERC en les negociacions electorals, Pagans considera que cal "desencallar" les negociacions posant fil a l'agulla. Després de reunir-se amb els seus actuals socis de govern, en la que ha estat la cinquena trobada després de les eleccions, l'alcaldessa en funcions ha constatat dos desacords: sobre el Consell de Presidència i sobre el repartiment de les tinences d'alcaldia.

Actualitzat

Les desavinences en el si del tripartit a Girona vénen per dos motius, principalment: els tinents d'alcalde i el Consell de Presidència. Pagans vol que el Consell de Presidència tingui funcions exclusivament polítiques i que el presideixi l'alcaldessa i els tres primers tinents d'alcalde, però ERC i IVC exigeixen que hi hagi tres membres, un de cada soci de govern, i que les decisions de l'organisme siguin vinculants. Per Pagans, però, aquest Consell no pot ser una "administració paral·lela".

Pel que fa als càrrecs de tinent d'alcalde, Anna Pagans també ha admès que són motiu de desacord entre els tres membres del tripartit de Girona. En vista d'aquesta situació, l'alcaldessa en funcions vol saber si els seus socis estan disposats a deixar de banda aquestes dues qüestions i avançar en la resta d'aspectes de la negociació.

Pagans ha reiterat que el PSC vol pactar amb ERC i ICV "des del primer dia" i els ha recordat que els socialistes "són la força més votada" i que la seva obligació és "continuar negociant". Tot i això, ha reconegut que per primera vegada hi ha una alternativa de pactes a la ciutat, després d'haver perdut la majoria absoluta fa quatre anys.

Divendres passat, Cristina Alsina, d'ERC, i Joan Olòriz, d'ICV-EUiA van donar per bloquejades les negociacions amb el PSC i van amenaçar de trencar els contactes si dilluns no s'arribava a un acord.

CiU, mentrestant, continua obert a un pacte amb ERC i ICV. Carles Puigdemont, que ja es va mostrar disposat a formar govern la nit electoral, es va reunir aquest dilluns amb Alsina i Olòriz.

Anar al contingut