Jaume Padrós (ACN)
Jaume Padrós (ACN)
Barcelona

Padrós tornarà a presidir el Col·legi de Metges de Barcelona després de la renúncia del seu rival

La candidatura alternativa, encapçalada per Joan Gené, s'ha retirat com a senyal de protesta pel sistema electoral intern

RedaccióActualitzat

Jaume Padrós tornarà a presidir el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona perquè és l'única candidatura que es presenta a les eleccions de l'entitat.

No caldrà celebrar, doncs, les eleccions, previstes per al 14 de febrer. Finalment Joan Gené, que havia d'encapçalar una candidatura alternativa a Padrós, ha decidit no presentar-se.

Gené ha argumentat que hi ha renunciat com a protesta pel sistema electoral intern, perquè considera que no garanteix el secret en el vot.

Dues hores i mitja abans que acabés el termini de presentació de candidatures per a les eleccions, la llista encapçalada per Joan Gené ha fet un acte de protesta simbòlic davant del Col·legi per fer pública la seva renúncia.

Ho han fet com a acte de coherència -diuen- perquè encara no hi ha sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya sobre la denúncia que la llista va presentar l'any 2014 contra el sistema electoral, que consideren anòmal i marcat per una votació de caràcter "antidemocràtic" i "anacrònic".

En concret, la llista lamenta que els metges de tota la demarcació, uns 30.000, s'hagin de desplaçar a Barcelona per votar, i que, en alguns casos, poden estar condicionats pels seus caps a l'hora de decidir el seu vot.

Jaume Padrós repetirà quatre anys més amb la intenció de lluitar contra la precarietat laboral i la millora de les condicions dels professionals.

Anar al contingut