PACMA, Recortes Cero i Per un Món més Just: els partits extraparlamentaris del 21D

Només 3 partits sense representació aspiren a entrar al Parlament de Catalunya, i ho fan amb propostes polítiques generades per la societat civil

RedaccióActualitzat

"Un partit extraparlamentari només és un partit que encara no és parlamentari. Tots els partits han nascut extraparlamentaris. Les idees surten sempre petitones, i es van fer gegantines."

Ho diu amb optimisme Jorge Serrano, del partit Per un Món més Just, que presenta candidatures a Lleida i a Girona. No en presenta a Barcelona perquè no ha aconseguit prou avals. Tot i això, Serrano assegura que aspiren a aconseguir un diputat per Lleida.

 

 

És un partit d'àmbit estatal que va néixer el 2004 amb un missatge internacionalista centrat en la promoció del desenvolupament i la justícia social a tot el món, un missatge procedent sobretot de les ONGs:

"Nosaltres considerem que les ONG tenen molt a aportar a la política. De fet, la seva missió fonamental és política. El nostre nínxol de  gent que de debò compra el nostre discurs, fonamentalment, és gent jove. I tenim una base forta a les congregacions religioses."

A banda de les set candidatures que ja tenen diputats, en aquestes eleccions s'hi presenten també tres partits que no tenen representació al Parlament de Catalunya. Per un Món més Just és un d'ells. Els altres dos són Recortes Cero-Els Verds i el PACMA.

 

 

Recortes Cero-Els Verds és una candidatura que procedeix de les mobilitzacions del 15M, però se situa a l'esquerra de Podem. Estan fent campanya amb un no rotund a la independència com a missatge destacat:

"Per la unitat del poble treballador. Som d'esquerres però també diem no a la independència."

El 2015 Recortes Cero-Els Verds va obtenir el suport d'uns 14.000 ciutadans a les urnes, i el partit animalista, el PACMA, en va aconseguir més del doble.

 

 

PACMA

Aquest partit, que es presenta a les quatre circumscripcions electorals, es va fundar el 2003 a iniciativa del moviment de defensa dels animals i també de col·lectius antitaurins. Marquen distàncies amb els ecologistes i recorden que a Portugal tenen representació al Parlament:

"Hem passat per totes les fases que ens han volgut encasellar: des del friquisme al radicalisme. I no, ja no som uns ploramiques."

 "Nosaltres respectem la vida de tots els animals. Els ecologistes estan d'acord a suprimir les espècies invasores."

 "En aquesta campanya es parla molt de llibertat, però mai serem lliures mentre tinguem animals esclaus."

"Als debats que veiem per la televisió mai es parla ni del medi ambient ni dels animals, mai, com si no existissin."

"El nostre vot animalista és integral, per a tots els animals, humans i no humans. No només el gos: el porc, la vaca, la persona i tothom. És un vot complet."

ARXIVAT A:
Eleccions 21D
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut