Barcelona

Pablo Peláez, del Col·legi Sant Miquel de Barcelona, obté la millor nota de selectivitat amb un 9,85

Aquest any ha aprovat el 97% dels 26.550 alumnes que s'han presentat a la selectivitat a Catalunya

RedaccióActualitzat

Aquest any ha aprovat la selectivitat el 96,97% dels 26.550 estudiants que s'han presentat a Catalunya. La nota mitjana de les proves és de 6,7, la més alta dels últims cinc anys. Pel que fa a l'expedient de batxillerat, la nota mitjana és de 7,28 i la d'accés a la universitat aquest curs és d'un 7, també la més alta dels últims cinc anys.

Pablo Peláez Ibáñez, del Col·legi Sant Miquel de Barcelona, ha obtingut la nota més alta a Catalunya amb un 9,85. A les comarques gironines, Jan Baserba Peracaula, de l'escola Maristes de Girona, ha aconseguit un 9,7, la mateixa nota a Tarragona d'Irene Espuy Sanchís, de l'Institut de Tecnificació Esportiva Terres de l'Ebre, a Amposta. A Lleida, Júlia Montoliu Boneu, de l'escola Vedruna de Balaguer, ha obtingut la nota més elevada amb un 9,55.

De tots els estudiants que s'han presentat a les proves, més de 500 rebran una distinció especial per haver tret una nota igual o superior al 9. Pel que fa a les notes de cada matèria, els resultats més bons són pels idiomes -anglès, francès i alemany-, que superen de mitjana el 8. I les notes més baixes s'han tret de les assignatures específiques com Ciències de la Terra i Medi Ambient, electrònica i dibuix tècnic, que no arriben al 6 de mitjana.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut