Puigdemont i Pablo Iglesias el 2016 (EFE)
Puigdemont i Pablo Iglesias el 2016 (EFE)

Iglesias i Puigdemont parlen per telèfon i es comprometen a "obrir espais de diàleg"

RedaccióActualitzat

El líder de Podem, Pablo Iglesias, continua fent gestions oficioses per negociar els pressupostos generals de l'Estat. Després de la seva visita a la presó de Lledoners, Iglesias ha trucat aquest diumenge al president Carles Puigdemont a l'exili.

En una llarga conversa telefònica, d'un 45 minuts, han parlat de la situació política a Catalunya i a Espanya, de l'escenari polític creat després de la moció de censura, de les noves correlacions de forces parlamentàries al Congrés dels Diputats i de la situació dels polítics a la presó i a l'exili.

Iglesias justifica la trucada per la importància de Puigdemont com a líder de la primera força independentista al govern; i l'expresident ha convidat Iglesias a mantenir una reunió presencial a Brussel·les.

El dirigent de Podem ha fet un tuit agraint la invitació, però assegurant que, de moment, s'ho ha de pensar. En tot cas, mantindran el contacte, i tenen la voluntat d'obrir nous espais de diàleg sense condicions.

 

 

 

Visita a la presó

El líder de Podem es va reunir aquest divendres amb l'exvicepresident i líder d'ERC, Oriol Junqueras, a la presó de Lledoners. Iglesias hi va anar per parlar de la negociació dels pressupostos generals de l'Estat, tot i que les dues parts van explicar després que no havien entrat en cap negociació.

Iglesias va explicar després d'entrevistar-se amb Junqueras que la seva intenció era afavorir la distensió i el diàleg amb l'objectiu de propiciar acords polítics.

 

Notícia relacionada: ERC reitera que dirà "no, i punt" als pressupostos si els presos continuen tancats

 

Reunió amb Urkullu

Iglesias, que reclama al govern espanyol que mogui fitxa en la negociació dels pressupostos, també es veurà aquest dilluns amb el lehendakari, Iñigo Urkullu, a la seu de la Presidència del govern basc a Vitòria.

ARXIVAT A:
Carles PuigdemontPablo IglesiasPressupostos Generals de l'Estat
Anar al contingut