Madrid

Pablo Iglesias: "No entrarem a cap govern presidit per un candidat del PSOE"

El líder de Podem diu que intentaran impedir els governs del PP allà on no tenen majoria absoluta, però exigiran al PSOE un gir de 180 graus en retallades i corrupció

Actualitzat

El líder de Podem, Pablo Iglesias, ha valorat molt positivament els resultats obtinguts el 24-M, ha dit que estan "molt satisfets" i ha avançat l'estratègia de la seva formació de cara als pactes postelectorals. Iglesias ha assegurat: "No entrarem a formar part de cap govern presidit per un candidat del PSOE", però alhora ha deixat clar que allà on el PP no ha aconseguit una majoria absoluta intentaran evitar que assumeixin el poder. Això sí, exigiran als socialistes "un gir de 180 graus" respecte a les polítiques de retallades i la corrupció.

Sobre el resultat de PP i PSOE, Iglesias ha reconegut que "la decadència del bipartidisme va més lenta del que ens agradaria", però ha insistit que pensen que aquesta tendència "és irreversible" i que no adonar-se'n "seria d'una gran miopia política".

Per això, ha dit que aniran a totes per guanyar les pròximes eleccions generals i que miraran d'atreure més gent per "completar el procés de transformació del país": "No podem convertir-nos en un partit més", ha assegurat repetidament.

D'altra banda, Iglesias ha tret pit pels resultats que ha donat l'aposta per les candidatures d'unitat popular, "un dels majors encerts de Podem", segons ell, "tot i que ningú ho va entendre quan ho vam anunciar a Vistalegre".

Preguntat sobre si podria repetir la fórmula guanyadora a Barcelona per a les eleccions del 27-S, Iglesias ha dit que pensa escoltar-se el que cregui Gema Ubasart després de reconèixer: "L'ecosistema català és complex, ple de matisos que no existeixen a la resta de l'Estat".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut