Imatge del vídeo divulgat per Iglesias i Podem per les xarxes socials aquest 12-O
Imatge del vídeo divulgat per Iglesias i Podem per les xarxes socials aquest 12-O

Pablo Iglesias celebra el 12-O amb un vídeo: "La pàtria és la gent"

El líder de Podem no va a la desfilada del dia del Pilar i ho argumenta en un vídeo a les xarxes en què qualifica d'hipòcrites els que hi van i alhora tenen comptes en paradisos fiscals

RedaccióActualitzat

El líder de Podem, Pablo Iglesias, ha celebrat a la seva manera el dia del Pilar: ha declinat la invitació per assistir a la tradicional desfilada militar a Madrid i, en comptes d'això, ha fet públic un comunicat en forma de vídeo per les xarxes socials.

En el vídeo, de dos minuts i mig de durada, ha criticat el ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, per haver-lo titllat d'"immadur" per no anar a la desfilada, i l'ha comminat a preguntar-li a Mariano Rajoy si encara considera un "conyàs" anar-hi.

Iglesias ha afirmat que hi ha molta hipocresia en un patriotisme que se centra en els símbols i en les desfilades:

"Els patriotes no tenen comptes en paradisos fiscals ni a Andorra ni a Suïssa ni a Panamà, com el ministre Soria. Els patriotes treballen, i no els cal embolicar-se en banderes; es lleven d'hora per anar a treballar o per anar a buscar feina. Els patriotes de debò s'ocupen de la seva gent. Els patriotes de veritat no necessiten identificar-se necessàriament amb els mateixos símbols. Ho hem dit moltes vegades: per nosaltres la pàtria és la gent."

 


En el vídeo, el líder de Podem declara que per ells defensar la pàtria és defensar els hospitals, les escoles i els serveis públics. També afirma que, a pesar de la importància que es vol donar a l'exèrcit en aquesta desfilada, és un exèrcit precari, mal equipat i mal dirigit.

Iglesias també hi diu que Podem advoca per una "pàtria més moderna que s'assembli una mica més a la gent i una mica menys a les elits." Acaba el discurs amb un record als "nostres germans llatinoamericans": "estem orgullosos de la seva independència" i que hagin vingut a treballar a Espanya.

 

 

 

Anar al contingut