Madrid

Pablo Echenique, elegit per unanimitat nou secretari d'organització de Podem

Echenique apostarà per fer un Podem "més dialogant, feminitzat i descentralitzat"

RedaccióActualitzat

La unanimitat del consell ciutadà de Podem a l'hora de ratificar l'elecció de l'aragonès Pablo Echenique com a secretari d'organització és la mostra que la formació aconsegueix tancar la crisi oberta amb la destitució de Sergio Pascual, afí al sector d'Errejón.

L'elecció d'Echenique era segurament l'única proposta capaç de generar un consens tan ampli. El nou secretari d'organització assumeix la feina amb l'objectiu d'aprofundir en la descentralització i la participació en el partit.

El nou secretari d'organització ja ha explicat davant els dirigents de Podem que apostarà per construir un partit "més dialogant, feminitzat i descentralitzat". També per "reenganxar els cercles" que s'han deixat "una mica desatesos".

El consell ciutadà s'ha reunit en un moment que s'ha qualificat de clau per rellançar l'estratègia de Podem, quan ja fa un mes del debat d'investidura fallit de Pedro Sánchez i quan queda tot just un altre mes per a la convocatòria automàtica de noves eleccions si no hi ha acord.

Amb la crisi tancada, Podem es podrà centrar en les negociacions amb el PSOE per formar govern. El líder de Podem, Pablo Iglesias, abans d'entrar a la reunió, s'ha mostrat disposat a cedir i demana un gest a les altres dues formacions.

"Nosaltres insistirem en la necessitat d'apostar per un govern de coalició progressista. Estem demostrant que sabem cedir. Penso que ara són uns altres els que han de cedir."

També ha dit que Podem, abans de prendre qualsevol decisió, consultarà les seves bases. Durant la reunió, Iglesias ha insistit que no considera l'abstenció davant d'un pacte PSOE-Ciutadans.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut