Pablo Crespo a la sortida de la presó, atenent els periodistes (EFE)
Pablo Crespo a la sortida de la presó, atenent els periodistes (EFE)
Madrid

Pablo Crespo, un dels presumptes caps de la trama Gürtel, surt de la presó

Pablo Crespo, el presumpte número dos de la trama Gürtel, ha sortit aquest dimecres de la presó madrilenya de Soto del Real, després de pagar la fiança de 100.000 euros que li va imposar el jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz. Amb gest tranquil i amb una bossa amb les seves pertinences, Crespo ha assegurat a la sortida del centre penitenciari que dedicarà tot el seu temps a demostrar la seva innocència.

RedaccióActualitzat
Segons fonts jurídiques, Crespo hauria pagat dimarts una part de la fiança imposada pel jutge Pablo Ruz a través de dues transferències d'entitats bancàries espanyoles: una per valor de 35.000 i una altra de 15.000 euros. Aquest dimecres ha abonat els 50.000 euros restants amb una sola transferència internacional.

A banda del pagament de la fiança, el jutge de l'Audiència Nacional ha imposat a Crespo l'obligació de comparèixer cada dilluns i cada divendres a l'Audiència Nacional, així com la prohibició d'abandonar el país, amb l'entrega del seu passaport.

A Pablo Crespo, igual que el presumpte cap de la trama Gürtel, Francisco Correa, se li imputen delictes de suborn, tràfic d'influències, frau fiscal, associació il·lícita, blanqueig de capitals i falsedat documental.

La secció quarta de la Sala Penal de l'Audiència Nacional va ordenar la setmana passada presó eludible sota fiança d'un milió d'euros per a Rafael Correa, que es troba a la presó des de fa gairebé tres anys.
Anar al contingut