Bilbao

Otegi s'ofereix per reobrir una negociació política per buscar una sortida al conflicte d'Euskadi

Arnaldo Otegi s'ofereix per reobrir una negociació política amb els socialistes i els populars bascos per buscar una sortida al conflicte d'Euskadi. El líder de la il·legalitzada Batasuna ho ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio" després d'afirmar que des d'aquesta tardor vinent i durant el 2010 l'esquerra abertzale vol rellançar el procés de pau amb o sense el permís de les autoritats.

Actualitzat
"Abans en aquest país hi havia presos i expresos, però nosaltres estem en la fase dels presos expresos i prepresos, perquè nosaltres estem permanentment esperant a tornar a entrar (a la presó). Però jo li puc assegurar que el meu compromís personal i el de l'esquerra abertzale com a col·lectiu és posar en marxa un procés de pau democràtic en el país". Aquestes han estat les paraules d'Otegi davant dels micròfons del programa "El matí de Catalunya Ràdio" de Neus Bonet.  

Otegi té pendents diverses causes judicials però manté la voluntat de continuar essent el líder de l'esquerra independentista basca. Concretament, el líder de la il·legalitzada Batasuna ha parlat de tres objectius: "Reforçar l'independentisme, la implicació internacional en la resolució del conflicte, i el tercer -i ho dic en aquest ordre- ha de ser l'obertura un altre cop d'un procés de diàleg i negociació que assoleixi un acord polític que resolgui el conflicte ".

El líder de l'esquerra abertzale ha indicat que a partir del "setembre o l'octubre, amb el permís de l'autoritat competent o sense, essent blanc un altre cop de la repressió, el que plantejarem amb claredat al país és que cal llançar un procés democràtic que busqui assolir aquests objectius."

Per últim, Arnaldo Otegi ha dit que espera que ETA sàpiga estar a l'altura del projecte que vol impulsar l'esquerra abertzale a la tardor. Otegi també ha dit que el PNB no vol la independència basca i que per això no l'inclouen en aquest projecte de l'esquerra abertzale de crear un nou pol sobiranista.




ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut