El secretari general de Sortu, Arnaldo Otegi
El secretari general de Sortu, Arnaldo Otegi
Bilbao

Otegi, reelegit secretari general de Sortu

Sortu ha reelegit aquest dissabte Arnaldo Otegi com a secretari general del partit

RedaccióActualitzat

Sortu ha reelegit aquest dissabte Arnaldo Otegi com a secretari general del partit. Ha estat durant el congrés refundacional que ha celebrat l'esquerra abertzale a Bilbao i on s'han escollit els membres del nou Consell Nacional.

La nova direcció de la formació inclou una exmembre d'ETA, i han quedat fora alguns històrics de l'esquerra independentista basca. 

Sortu considera que la independència basca només s'aconseguirà a través d'aliances, tant puntuals com estratègiques. És un dels punts que s'han aprovat en una resolució, on també s'ha destacat la defensa dels drets dels presos d'ETA i dels seus familiars en el nou escenari polític basc.

Otegi, compromès a aconseguir un Estat propi

El secretari general de Sortu, Arnaldo Otegi, ha expressat, aquest dissabte, el seu "ferm compromís" per iniciar un "procés sobiranista" que condueixi a la creació a un "estat propi" basc.

Durant la cloenda del congrés "refundacional" de Sortu, que ha tingut lloc aquest matí al Palau Euskalduna de Bilbao, Otegi ha assenyalat que l'inici d'aquest procés dependrà del fet que el seu partit sigui capaç de "convèncer" de la idoneïtat del seu projecte a una "majoria social i popular".

El líder de Sortu ha afirmat que aquesta formació no acceptarà "remodelar" el marc jurídic polític actual i, "sense aixecar la veu ni perdre el somriure", ha advertit: "Que ningú compti amb l'esquerra abertzale per a una nova esbandida de 40 anys en què no se'ns reconegui com a nació".

Anar al contingut