Otegi, Fernández i la resta del grup de treball, aquest dimecres a Sant Sebastià (EFE)
Otegi, Fernández i la resta del grup de treball, aquest dimecres a Sant Sebastià (EFE)
Sant Sebastià

Otegi "fitxa" David Fernàndez per elaborar una nova proposta política

El líder abertzale presenta el grup de treball que l'ajudarà a fer una "reflexió en profunditat" al voltant de quatre eixos: les persones, el medi ambient, les llibertats democràtiques i la identitat i la cultura

Actualitzat

El candidat a lehendakari de l'esquerra abertzale, Arnaldo Otegi, ha presentat el grup de treball amb què elaborarà una nova proposta política amb la intenció que la debatin els partits polítics i la societat. Otegi ha indicat que l'equip el formen professionals "referencials" en els seus respectius sectors, entre els quals hi ha l'exdiputat de la CUP David Fernàndez. El líder abertzale ha aclarit que aquest equip no és cap "estructura política" ni de partit i que la seva intenció és que l'ajudin a fer una "reflexió en profunditat" sobre la qual plantejar al setembre "una gran aportació" al País Basc "en clau constructiva i en clau de futur".

Al grup, que Otegi ha remarcat que pot ampliar-se en els propers dies, hi ha també l'advocat i exmembre de la Mesa Nacional d'Herri Batasuna Iñigo Iruin, l'exdiputada d'Hisenda de Guipúscoa de Bildu Helena Franco i l'exconsellera de Medi Ambient d'Eusko Alkartasuna Esther Larrañaga. A banda, també hi participen la periodista Oihana Etxebarrieta, l'experta en sobirania alimentària Nerea Idígoras, l'enginyera informàtica Iratxe Esnaola, l'enginyer industrial José María Usatorre i l'economia Unai Pascual.

Otegi ha avançat que la proposta serà "innovadora" i girarà al voltant de quatre eixos: les persones, el medi ambient, les llibertats democràtiques i la identitat i la cultura. El candidat d'EH Bildu en les eleccions de la tardor vinent ha aclarit que la proposta la farà a títol personal i no serà el programa electoral de l'esquerra abertzale, tot i que confia que "no sigui contradictori".

 

Anar al contingut