Berlin

Otegi es mostra disposat a buscar de nou contactes amb el PSOE

El dirigent de la il·legalitzada Batasuna Arnaldo Otegi considera que, després de l'atemptat de Barajas en què van morir dues persones, l'esquerra abertzale "ha de buscar de nou i amb urgència el contacte amb els socialdemòcrates", en referència al PSOE. D'aquesta manera, Batasuna intentaria revitalitzar el procés de pau a Euskadi, que "es troba sens dubte en una enorme crisi" i reduir "la fase de retorn als vells mètodes repressius". Otegi ha fet aquestes declaracions al diari "Junge Welt" (Món Jove"), l'antic diari de les joventuts comunistes d'Alemanya.

Actualitzat

Otegi insisteix que "segueix sent possible i absolutament necessària una solució política" i ha assenyalat la "total absència de violència" com a condició indispensable per a aquesta solució. Més enllà de la mà estesa al govern espanyol, però, el dirigent abertzale ha afirmat que ningú podria haver dut a terme un diàleg "pitjor que el PSOE en els últims mesos" i que els socialistes espanyols s'han vist condicionats "per les properes eleccions".

Tot i admetre que el cotxe bomba de la T4 el va sorprendre, Otegi dubta que "es pugui parlar de sorpresa quan en un procés llarg s'adverteix de la necessitat del compliment de diverses condicions prèvies que després no es compleixen". Pel portaveu abertzale, "quan el primer ministre espanyol compareix absolutament segur i afirma que el procés va bé i tot està clar i el 30 de desembre succeeix un atemptat així, aleshores -ho sento molt- aquest home ha demostrat haver comès una valoració absolutament errònia".

Pel que a fa a l'ordre dictada per l'Audiència Nacional que prohibeix a Otegi viatjar a l'estranger i, per tant, participar en la XII Conferència Internacional Rosa Luxemburg de partits d'esquerres, el polític independentista assegura que intentarà estar present a la cita per altres mitjans: "Pensem en una videoconferència des del País Basc amb Berlín. I si la repressió estatal tampoc no ho permet, doncs enviaré una carta des de la presó".

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut