Elgoibar

Otegi diu que "la casta, a nosaltres, ens posa a la presó" en l'homenatge rebut a Elgoibar

Al seu poble natal, el secretari general de Sortu respon a la vicepresidenta del govern espanyol i afirma que "terrorisme és Manuel Fraga Iribarne assassinant treballadors a Vitòria"

Actualitzat

El dirigent de l'esquerra abertzale Arnaldo Otegi ha dit que el sobiranisme català està donant als independentistes bascos "una autèntica lliçó sobre el que s'ha de fer". Otegi ha rebut un homenatge al seu poble natal, Elgoibar, unes hores després de sortir de la presó, on s'ha passat sis anys i mig. En el seu primer míting convencional després de deixar el centre penitenciari de Logronyo, ha saludat els independentistes catalans que s'han desplaçat al País Basc per acompanyar-lo en la seva sortida de la presó.

De cara al projecte polític de l'esquerra abertzale, Otegi ha reclamat que la prioritat ara ha de ser aconseguir la llibertat del País Basc:

"Ara toca guanyar. Toca generar les condicions que facin possible la convivència i la pau, sí, però la llibertat també i la igualtat també."

En el seu discurs, el dirigent abertzale també ha tingut un record per a la classe treballadora del conjunt de l'estat:

"La nostra lluita mai ha estat contra el poble andalús, ni el poble castellà ni els treballadors de Vallecas. La nostra lluita ha estat contra aquest estat espanyol dominat per aquestes elits econòmiques i oligàrquiques que neguen la llibertat als pobles i la igualtat als treballadors."

Record per als familiars de presos

Otegi ha recordat les paraules de la vicepresidenta del govern espanyol en funcions, Soraya Sáenz de Santamaría, que avui, dimarts, ha dit que el dirigent abertzale "és un terrorista condemnat" i, recordant que d'aquí a dos dies farà 40 anys de la mort de cinc treballadors a Vitòria, li ha respost citant una cançó de Los Chicos del Maiz:

"Terrorisme és Manuel Fraga Iribarne assassinant treballadors a Vitòria."

El mateix dia que ha deixat el centre penitenciari de Logronyo, Otegi ha assegurat que "les úniques portes giratòries" per als independentistes bascos són "les de la presó":

"Les úniques portes giratòries dels independentistes bascos són les presons espanyoles i franceses. Les d'altres són els consells d'administració. A nosaltres ens posen a la presó. La casta, a nosaltres, ens posa a la presó. Deu ser perquè som perillosos."

També relacionat amb els independentistes bascos empresonats, Otegi ha assegurat que celebra "sincerament" que "molta gent que vivia amb escortes, que vivia assetjada, segons deien, avui puguin viure en pau i en llibertat". Tanmateix, ha volgut tenir un record per a les famílies dels presos de l'esquerra abertzale:

"Però el que porto avui al cor és aquestes mares, aquests pares, aquests companys i companyes que fa trenta anys que preparen la bossa per a la visita a les presons de l'estat francès i l'estat espanyol."

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut