Sant Sebastià

Otegi celebra l'anunci de Zapatero i li demana que no posi límit a les decisions dels bascos

Reacció oficial de Batasuna a l'anunci del president espanyol d'iniciar el diàleg amb ETA. Arnado Otegi ha qualificat la declaració de Rodríguez Zapatero de "fonamental per a la resolució del conflicte". Otegi emplaça José Luis Rodríguez Zapatero a passar de les paraules als fets i li demana que no posi límit a les decisions dels bascos.

Actualitzat

El líder de Batasuna, Arnaldo Otegi,  ha fet pública la reacció oficial de la formació independentista a l'anunci del president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, de començar la negociació amb ETA.

La direcció de Batasuna ha elaborat un document de resposta al pas fet per Rodríguez Zapatero, després que ahir ja hi va haver una primera valoració d'urgència. En una roda de premsa a Sant Sebastià en què no ha acceptat preguntes dels periodistes, el líder de la fomació il·legalitzada ha destacat la declaració del president espanyol com un pas d'extraordinària importància per al procés de pau i com "un triomf democràtic d'Euskal Herria i del conjunt de la seva ciutadania".

Tal com ja va fer ahir, Batasuna ha destacat per sobre de tot el compromís del president espanyol de respectar la voluntat dels bascos, segons va dir, sempre dins la legalitat.

Arnaldo Otegi considera que, ara, "el següent pas hauria de ser convertir aquestes paraules en fets, sense posar cap límit a la decisió dels ciutadans bascos i respectant sense cap condició el resultat del procés que s'obri a Euskal Herria". "Batasuna vol fer una crida al govern perquè faci passes concretes i valentes en aquesta direcció", ha afegit Otegi.

Crida a França perquè s'impliqui en el procés

També avui Batasuna s'ha dirigit al govern francès. En una carta oberta que dirigents de la formació il·legalitzada han entregat a l'Elisi, demanen al president francès, Jacques Chirac, que França s'associï a l'"òptica democràtica" oberta després de l'anunci de Zapatero. "L'estat francès ha d'actuar amb responsabilitat i deixar d'analitzar el problema basc com un problema intern d'Espanya", afegeix la missiva.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut