Bilbao

Otegi admet que no podran imposar la independència en la negociació política al País Basc

Continua la ronda de contactes entre partits polítics bascos per parlar del nou procés de pau. La líder d'Eusko Alkartasuna (EA), Begoña Errazti, s'ha reunit amb representants de la il·legalitzada Batasuna. En acabar la reunió, la presidenta d'Eusko Alkartasuna, Begoña Errazti, ha subratllat que no acceptarà "vetos" a un acord sobre el dret d'autodeterminació a la futura taula de partits, i Arnaldo Otegi ha defensat la recerca d'un "escenari que satisfaci tots els agents" polítics i socials bascos. Errazti també s'ha mostrat convençuda que la majoria dels ciutadans bascos estan d'acord amb l'autodeterminació d'Euskadi.

Actualitzat
Canviant l'escenari de Sant Sebastià per Bilbao, la mateixa delegació de l'esquerra abertzale que ahir es feia la fotografia inèdita amb els socialistes bascos (Arnaldo Otegi, Rufi Etxebarria i Olatz Dañobeitia) s'ha reunit amb els màxims responsables d'EA. Sobre la trobada d'ahir, el PP d'Euskadi ha anunciat que dilluns presentarà una denúncia davant el Tribunal Superior de Justícia del País Basc contra els dirigents del PSE per haver-se entrevistat amb l'esquerra abertzale.

Des de la seu d'EA i després d'entrevistar-se, el líder abertzale ha recordat que totes dues formacions són independentistes i que no renuncien als seus plantejaments. Otegi, però, ha reconegut que al final d'una negociació política s'haurà de trobar un acord que agradi a la pluralitat d'Euskadi.

Per la seva banda, Erratzi ha reivindicat "igualtat sense exclusions" i que "ningú no pugui atribuir-se el dret i la patent d'evitar el consens i prendre decisions prèvies". Segons la dirigent independentista, el que volen la majoria dels bascos és avançar cap al dret de l'autodeterminació.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut