Una granja de porcs (Foto: Reuters)
L'aigua subterrània està contaminada tant per purins com per antibiòtics. (Foto: Reuters)
Vic/Lleida

Osona i Lleida, perjudicades pel bloqueig de Rússia a la carn de porc

El conseller d'Agricultura, Joaquim Llena, es reunirà aquest dijous amb els representants del sector porcí per analitzar la decisió de Rússia de prohibir-ne les exportacions en ser Catalunya una de les zones amb més casos de grip nova. Rússia és un dels països cap a on s'exporta més carn de porc. Els ramaders d'Osona i Lleida han detectat una frenada de la demanda. Preveuen una caiguda del preu de la carn, i per tant, dels seus ingressos.

Actualitzat
Des de dimarts, els veterinaris espanyols no emeten certificats d'exportació a Rússia. Malgrat que l'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha remarcat que la grip nova no es transmet amb la ingesta de carn porc, Moscou, un dels principals consumidors, ha tancat les fronteres als animals procedents de països amb casos de grip nova.

Els ramaders de Lleida afirmen que la caiguda del preu de la carn de porc es notarà ja aquest dijous a Mercolleida perquè ja es registra un descens de la demanda. A Osona, una de les comarques amb més producció porcina de Catalunya, calculen que el sacrifici d'animals començarà a reduir-se a partir de la setmana vinent.

El sector considera que el veto de Rússia és injustificat perquè no s'ha detectat cap cas de grip nova en animals. Demanen al govern que solucioni el conflicte per la via diplomàtica.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut