Ciclisme

Óscar Pereiro se sent guanyador del Tour en un 99 per cent a l'espera de la confirmació oficial

Després de confimar-se el positiu de Floyd Landis per testosterona en la contraanàlisi, el segon classificat en l'últim Tour de França, Óscar Pereiro, ha assegurat sentir-se guanyador de la ronda francesa en un 99 per cent. El ciclista gallec ha ofert una roda de premsa per donar el seu punt de vista sobre l'actual situació i només està a l'espera que l'UCI l'acrediti com a vencedor de forma oficial, un procés burocràtic que es pot allargar mesos. Landis ja ha anunciat en la seva pàgina web que té la intenció d'esgotar tots els recursos per provar la seva innocència.

Actualitzat

Óscar Pereiro assegura sentir-se guanyador en un 99 per cent de l'última edició del Tour de França. El ciclista gallec ha ofert aquest dissabte una roda de premsa després de fer-se públic el resultat de la contraanàlisi de Floyd Landis, que ha tornat a donar positiu per testosterona. Pereiro està a l'espera de la comunicació oficial de l'UCI que l'acrediti com a guanyador definitiu i ha volgut compatir l'èxit amb tots els components del seu equip, l'IIles Balears. Pereiro també ha dit que espera que en el futur no es repeteixi una situació igual ja que ningú li podrà compensar el fet de no haver pujat al graó més alt del podi amb el mallot groc de líder. Tot i reconèixer que aquesta no és la manera més bonica de guanyar el Tour, Pereiro està molt orgullós de la seva victòria a falta de confirmació oficial.

El ciclista gallec, que va ser corredor de l'equip Phonak, el mateix de Landis, ha assegurat que mai va rebre cap substància dopant durant la seva estada a l'equip suís i que ho sent pel nord-americà, ja que no s'ho esperava, però creu que ha de pagar pel que ha fet. Pereiro ha confirmat que s'ha assabentat del resultat de la contraanàlisi aquest matí mentre estava entrenant. Per últim, ha assegurat que va trucar a Landis una vegada però que tenia el mòbil desconnectat i ha reconegut que el nord-americà ha d'estar passant un dels moments més durs de la seva vida.

Landis insisteix en la seva innocència

Poc després de coneixe's el resultat de la contraanàlisi, el nord-americà Floyd Landis ha assegurat en un comunicat a la seva pàgina web que mai ha pres testosterona, tot i el resultat positiu fet públic per l'UCI.

"Mai he consumit res prohibit i, per suposat, no he pres testosterona. Vaig guanyar el Tour perquè vaig ser el més fort i lluitaré contra aquestes acusacions amb més força que durant els entrenaments o les curses", ha assegurat el ciclista nord-americà. Landis ha insistit a demostrar la seva innocència i que el seu únic objectiu és rentar la seva imatge i aconseguir el que va guanyar treballant durament a la carretera.

Un dels advocats de Landis, Howard Jacobs, ha declarat que denunciaran el prematur anunci del primer resultat positiu per part de l'UCI i les filtracions publicades en el diari "The New York Times".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut