Òscar Camps en una roda de premsa al Museu Marítim de Barcelona
Òscar Camps en una roda de premsa al Museu Marítim de Barcelona

Òscar Camps: "No hem rescatat 60 persones; hem deixat morir-ne 340, i més que moriran"

Actualitzat

El director i fundador de Proactiva Open Arms, Òscar Camps, ha denunciat amb contundència les polítiques europees en una roda de premsa al Museu Marítim de Barcelona. Ho ha fet després els 60 migrants que el vaixell d'aquesta ONG va rescatar davant les costes líbies han desembarcat al port de Barcelona aquest dimecres.

Durant els quatre dies en què el vaixell d'Open Arms anava cap a Barcelona, assegura, no ha pogut continuar salvant vides al mar. Altres ONG de rescat marítim s'estan trobant moltes negatives i entrebancs a l'hora de rescatar migrants nàufrags. Camps s'ha referit a les desenes de morts que hi ha hagut al Mediterrani aquests últims dies per falta d'organitzacions humanitàries:

"No hem rescatat 60 persones; hem deixat morir-ne 340, i més que moriran en els propers dies".

 

La façana de l'Ajuntament de Barcelona lluïnt la pancarta "Barcelona Port Segur" (ACN)

 

El director de l'ONG de rescat ha carregat contra "els països que actuen com a porters de discoteca", referint-se a Malta i a Itàlia, i les seves negatives a rebre el vaixell amb migrants. Camps també ha reiterat que "al mar no hi ha immigrants, hi ha navegants o nàufrags".

El fundador de Proactiva Open Arms ha considerat que "caldria obrir una xarxa de ciutats" perquè "no totes estan d'acord amb el discurs xenòfob dels seus governs".

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que ha obert l'acte, ha donat la "benvinguda a casa a les persones que formen Open Arms", i ha agraït a l'ONG la tasca que fa i que posi "en evidència la política de mort i crueltat" de la Unió Europea.

Colau també ha remarcat que Barcelona ha de ser "port d'acollida" en tots els casos, ja que tots els migrants "fugen de els mateixes misèries".

 

ARXIVAT A:
Migracions
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut