La vicepresidenta Joana Ortega
La vicepresidenta Joana Ortega
Barcelona

Ortega denuncia davant els Mossos d'Esquadra el suposat espionatge a què l'han sotmesa

La denúncia de la vicepresidenta del govern donaria entrada als Mossos d'Esquadra en el cas, del qual fins ara havien quedat al marge.

RedaccióActualitzat
La vicepresidenta del govern, Joana Ortega, ha denunciat aquest dimarts davant els Mossos d'Esquadra el suposat cas d'espionatge a què ha estat sotmesa. Ho ha comunicat la mateixa Ortega a la reunió de l'executiu. La vicepresidenta vol que s'aclareixi exactament si hi ha hagut una intromissió en la seva vida privada. El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, està estudiant fer el mateix.

La denúncia d'Ortega donaria entrada als Mossos d'Esquadra en el cas, del qual fins ara havien quedat al marge, ja que la número dos del govern ha presentat la denúncia als Mossos, a diferència del que va fer la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, que va dirigir-se a la policia espanyola.

Precisament el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha traslladat al Ministeri de l'Interior que els Mossos són competents per assumir la investigació sobre la suposada trama d'espionatge a Catalunya. En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", Espadaler ha reconegut que n'ha parlat directament amb el seu homòleg espanyol, Jorge Fernández Díaz.

Espadaler ha informat que els Mossos han obert un expedient administratiu a l'agència de detectius Método 3 per no haver entregat al Departament d'Interior el seu llibre de registre. La policia catalana també s'ha posat a disposició de la fiscalia i la judicatura, que serà, segons el conseller, qui acabarà redireccionant la investigació.

Anar al contingut