Ortega, declarant durant el judici del 9N
Ortega, declarant durant el judici del 9N
Barcelona

Ortega demana al Suprem que no la inhabilitin per a càrrecs municipals

L'exvicepresidenta, que havia admès que li agradaria ser alcaldessa de Barcelona, fa aquesta petició explícita al recurs de la sentència del 9N

RedaccióActualitzat

Joana Ortega recorre la sentència del 9N al Tribunal Suprem i demana explícitament que no la inhabilitin per ocupar càrrecs municipals. Justament, l'exvicepresidenta del govern havia admès que li agradaria ser alcaldessa de Barcelona.

En el recurs, Ortega sol·licita que es redueixi la condemna d'inhabilitació i que es limiti a càrrecs electes de govern i autonòmics, per la qual cosa es podria presentar a unes eleccions municipals.

Ortega ha recorregut la sentència que la condemna a una multa de 30.000 euros i a 1 any i 9 mesos d'inhabilitació per haver participat en la consulta independentista del 2014. L'exvicepresidenta considera que es vulnera la llibertat d'expressió.

A més d'Ortega, la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya també va condemnar l'expresident Artur Mas a dos anys d'inhabilitació i l'exconsellera Irene Rigau a un any i sis mesos.

Anar al contingut