Barcelona

Ortega avança que la partida pressupostària del govern per a la consulta és d'uns 5 milions ampliables

El govern creu que el cost de la consulta pot ser menor si l'Estat hi col·labora, segons ha explicat Ortega. En qualsevol cas ja ha avançat que aquesta quantitat serà "ampliable fins on calgui per assegurar un bon funcionament de la consulta amb totes les garanties". La vicepresidenta ha garantit també al Parlament que l'organitzarà amb el màxim rigor, perquè ningú en pugui qüestionar el resultat.

RedaccióActualitzat

Els recursos que la Generalitat consigna als Pressupostos del 2014 per a la consulta sobiranista són uns 5 milions d'euros, tot i que el cost "podrà variar, en funció del grau de col·laboració de l'Estat i de la seva administració electoral". Així ho ha assegurat la vicepresidenta Joana Ortega davant la Comissió d'Afers Institucionals del Parlament on ha comparegut per informar sobre l'impacte dels comptes a la conselleria de Governació i Relacions Institucionals que encapçala.

Ortega ha afegit que si l'Estat espanyol col·labora en la seva organització, el cost es podrà reduir i si no, la xifra pot pujar considerablement. En qualsevol cas ja ha avançat que aquesta quantitat serà "ampliable fins on calgui per assegurar un bon funcionament de la consulta amb totes les garanties".

En qualsevol cas, Ortega ha garantit al Parlament que en supervisarà personalment l'organització, perquè ningú pugui qüestionar-la. En la mateixa línia, la vicepresidenta assegura que des d'un punt de vista organitzatiu serà una consulta impecable, i que intentarà superar els estàndards internacionals en aquest tipus de processos. Tot plegat, perquè el resultat sigui incontestable. "Ho farem bé. Per damunt de tot posarem els mecanismes necessaris perquè la consulta es desenvolupi amb la màxima participació, amb el màxim consens possible, amb rigor, transparència i seguretat i ho farem bé perquè ningú pugui qüestionar mai el resultat", ha assegurat.

Les respostes de l'oposició no s'han fet esperar. El PP creu que Ortega amaga el cost real de la consulta i Ciutadans ha insistit que és il·legal. Per la seva banda, el PSC, Iniciativa i la CUP, que també rebutgen el pressupost de Governació, han carregat contra la vicepresidenta per vincular la paga extra dels funcionaris a si arriben els diners per l'impost bancari.

Anar al contingut