Oriol Riera fa encallar a El Sadar la ratxa positiva del Reial Madrid (2-2)

L'Osasuna s'ha crescut una vegada més davant una visita del Reial Madrid a El Sadar i ha donat la primera sorpresa de la setzena jornada de Lliga amb un empat que trenca la ratxa de cinc victòries seguides que portaven els blancs. Oriol Riera ha marcat per partida doble; Isco i Pepe han materialitzat la remuntada blanca.

L'Osasuna s'ha crescut una vegada més davant una visita del Reial Madrid a El Sadar i ha donat la primera sorpresa de la setzena jornada de Lliga amb un empat que trenca la ratxa de cinc victòries seguides que portaven els blancs. El Madrid ha començat el partit en la línia forta de les últimes jornades, però el domini li ha durat 15 minuts. En aquest quart d'hora, Cristiano Ronaldo ha avisat amb la seva millor oportunitat, un xut llunyà que ha fregat el pal esquerre d'Andrés Fernández.

El joc dels merengues ha comptat amb dos jugadors molt en forma, Modric i Isco, que l'han fet funcionar amb velocitat i perill fins que, en una jugada inesperada de l'Osasuna, Marc Bertran s'ha inventat una centrada perfecta fins al cap d'Oriol Riera, que ha marcat l'1 a 0.

El Madrid ha tingut molts problemes amb les pilotes penjades a l'àrea, sobretot quan han arribat de faltes executades amb estratègia. I els navarresos han guanyat molta confiança a partit del gol. Armenteros no ha marcat per molt poc en un lliure directe llançat pràcticament des de l'extrem i, finalment, Riera ha rematat -també de cap- el seu doblet personal, en la segona rematada d'un córner.

La remuntada del Madrid ha arribat de la manera més insospitada. Al minut 43, Clos Gómez ha epulsat Sergio Ramos amb una segona targeta groga i el partit es posava definitivament negre per als madridistes, però tot just en la següent jugada Ronaldo ha cedit una pilota a la corona de l'àrea per a Isco, que ha sorprès Andrés amb un xut sec i dur.

L'equip local ha marxat als vestidors amb la sensació que havia merescut més sort, i aquesta idea ha anat creixent en la represa. Amb superioritat numèrica i davant un Madrid molt estirat a la cerca de l'empat, l'Osasuna ha sabut trobar molts espais i hi ha jugat amb velocitat, al primer toc. Durant vint-i-cinc minuts han ballat amb el rival.

Justament quan s'esperava el tercer gol, les forces s'ha equilibrat per l'expulsió de Silva, també per la segona groga, al 78. I un altre cop, al Madrid només li ha calgut un minut per aprofitar la confusió: Isco ha servit la falta resultant a l'àrea petita, on Pepe ha entrat, com una locomotora, per establir l'empat a dos amb el qual s'ha acabat el partit.

L'equip de Carlo Ancelotti marxa de Pamplona sabent que li han mancat respostes davant del joc atrevit de l'Osasuna; que ha fet un pas enrere pel que fa al bon joc dels últims partits i que, en definitiva, ha salvat un punt. El lideratge de la Lliga se li fa ara més llunyà.

A l'Osasuna, en canvi, el punt no l'ajuda a fugir de la part baixa de la classificació, però l'entrenador, Xabi Gracia, sap que els seus homes han marxat a la dutxa amb una mica més de moral que la setmana passada.