Oriol Pujol crida les bases a no caure en actituds temeràries ni arrauxades
Oriol Pujol, secretari general de CDC

Oriol Pujol crida les bases a no caure en actituds temeràries ni arrauxades

L'escola d'estiu de CDC ha acabat amb crits d'independència i amb el discurs del secretari general del partit, qui ha dit que el moment que viu Catalunya és massa seriós "com perquè algú ho espatlli". Oriol Junqueres (ERC) també ha respost Sáez de Santamaria.

RedaccióActualitzat
Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) ha fet una una crida a la serenitat i al rigor en el procés cap a l'estat propi. L'escola d'estiu del partit ha acabat aquest dissabte amb crits d'independència després d'un discurs en què Oriol Pujol ha dit que el que era impossible, ara és inevitable. El secretari general de CDC ha demanat fer costat al president Mas i ha cridat les bases a no caure en actituds temeràries ni arrauxades.

Un moment massa seriós "com perquè algú ho espatlli"

Pujol ha dit que "això no és un joc" ni tan sols "un discurs abrandat" i que el moment que viu Catalunya "no hauria d'admetre dinàmiques temeràries ni arrauxades. Això no es resol traient la bandera espanyola de no sé on. No. Ho dic seriosament. Perquè el procés que engeguem i en què estem és massa seriós com perquè algú, a vegades potser amb bona voluntat, l'espatlli".

El convergent també ha emplaçat els partits i la societat catalana a fer costat al president Artur Mas en l'actual procés de transició nacional. Pujol ha expressat la necessitat de ser "més nació" per aconseguir una "societat millor", perquè "després de tres dècades s'ha posat en evidència que per ser més nació necessitem instruments d'estat", ha dit en la clausura de l'Escola d'Estiu del partit a Vilanova i la Geltrú.

Junqueres respon Sáez de Santamaria

Per la seva banda, el president d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Oriol Junqueras, ha dit, en resposta a les paraules que divendres va pronunciar la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáez de Santamaría, que les lleis no poden coartar la democràcia. Així, el republicà ha dit que "és evident que la democràcia dels ciutadans de Catalunya està per sobre de qualsevol llei que l'estat espanyol ens vulgui imposar. Precisament, per això som demòcrates, per fer les lleis que nosaltres considerem més oportunes", ha afirmat Junqueres, que ha subratllat que "per això mateix som independentistes, per poder fer les lleis que són més útils al nostre país, als nostres conciutadans i, precisament per això, no ens deixarem imposar, en contra de la voluntat del nostre poble, la llei que uns altres determinin", ha conclòs.

Anar al contingut